Coronavirus

Reguli ciudate de sărbători în Belgia: Cine poate folosi toaleta

Publicat: 03 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reguli ciudate de sărbători în Belgia Cine poate folosi toaleta
Testare COVID-19 în Belgia

Sărbătorile vor fi diferite anul acesta în toată Europa. În Belgia au fost impuse mai multe reguli ciudate, una dintre acestea stipulând că un singur oaspete la masa de Crăciun va putea folosi toaleta, potrivit brusselstimes.com.

Din cauza pandemiei de COVID-19, anul acesta, sărbătorilor nu vor mai fi la fel ca în anii trecuţi. Nu vor mai putea fi organizate petreceri până dimineaţa și nici reuniuni mari.

„Dacă trebuie să mergeţi la toaletă, nu va mai fi nimic de făcut decât să vă întoarceţi acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității locale din Belgia.

Reguli dure privind invitarea de oaspeți: Trebuie să ai grădină!

Oricine invită oaspeţi trebuie să aibă o grădină sau o curte unde oamenii să se poată plimba. Invitarea oamenilor să sărbătorească în grădină este permisă, dacă grupul nu este mai mare de patru persoane, iar regulile de distanță și igienă sunt respectate. În plus, este necesar accesul direct la grădină, a spus ministrul belgian de interne, Annelies Verlinden, care a adăugat că oaspeții nu au voie să treacă prin casă.

Singura persoană căreia îi este permis accesul în casă este cineva apropiat, ales de familia gazdă.

Restricţiile au mai impus oamenilor care trăiesc singuri să se îmbrăţişeze doar cu o singură persoană din afara casei lor.

Belgia a redeschis magazinele

Începând de marți, 1 decembrie, magazinele din Belgia s-au redeschis. Astfel, acestea nu sunt decât semne ale efectelor pozitive ale carantinei parțiale, instituită în mai multe state europene. Cu toate acestea, premierul belgian nu dorește relaxarea restricțiilor, ci menținerea acestora, pentru a reduce masiv numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

„Începând de la 1 decembrie, magazinele considerate neesențiale se vor putea redeschide. Situaţia în ţara noastră se ameliorează, dar este important să menţinem tendinţa”, a declarat premierul Belgiei, Alexander De Croo, la televiziunea publică.

Chiar și cu magazinele deschise, oamenii vor trebui să meargă la cumpărături „în mod responsabil şi în deplină siguranţă”, ceea ce înseamnă că va merge la cumpărături câte o persoană din familie, care va petrece un timp extrem de scurt pentru aprovizionare.

În țări precum Germania, Luxemburg sau Olanda, toate magazinele sunt deschise. Pe timpul carantinei, au permis vânzarea doar cele esențiale, precum alimentarele și farmaciile.

Magazinele s-au deschis, dar restricțiile se mențin

În ciuda efectelor pozitive pe care le-a produs carantina, în Belgia barurile, restaurantele, cafenelele sunt închise, oamenii sunt obligați să lucreze de la domiciliu, acolo unde este cazul, contactele sociale sunt limitate, iar circulația de la miezul nopții până la ora 5:00 este restricționată.

„În acest an, vom sărbători Crăciunul în familie, puţin numeroşi, va fi mai intim. Nu trebuie să stricăm în patru zile ceea ce am făcut în patru săptămâni”, a spus premierul Belgiei, dând de înțeles că ar putea exista o posibilă relaxare a carantinei de la jumătatea lunii ianuarie, dacă cifrele privind contaminările continuă să scadă.

Slovenia a decis prelungirea stării de urgență

Slovenia a decis prelungirea stării de urgență, numărul de noi cazuri de îmbolnăvire continuă să crească, iar restricțiile impuse par să nu fie suficiente. Foarte multe din tarile din Europa sunt tot mai afectate de pandemie.

Slovenia a decis extinderea stării de urgență până la data de 17 decembrie.

Capitala Sloveniei are o medie de 932 de cazuri noi la suta de mii de locuitori, la 14 zile. Persoanele infectate care ajung în spitale sunt tineri care nu prezintă alte boli și a căror situație se agravează rapid.

Adauga un comentariu