Reguli de alegere a unei diete. Calitatea unei diete și stabilitatea rezultatelor obținute se datorează unui set de factori indisociabili între ei. Într-adevăr, nu este suficient să fixăm atenția cuiva asupra numărului de calorii pentru a spera să obținem rezultate durabile.
Pe piață, programele de pierdere în greutate continuă să se multiplice. Deci poate fi foarte dificil să faci o alegere și să ai o idee obiectivă a fiecărui program.
Pentru a face o dietă sănătoasă și a obține rezultate de durată, există trei reguli de aur pe care să le respectați scrupulos.
Alegeti o dietă adecvată
Pentru a alege o dietă consecventă, este esențial ca acesta să fie adaptata sau adaptabila în orice mod la stilul tău de viață și la obiectivul tău de pierdere în greutate.
De exemplu, este inutil să te apuci de o dietă care necesită 1 oră de gătit pe zi, dacă de obicei nu poți consacra mai mult de 15 minute pregătirii meselor tale.
În mod similar, nu este necesar să începeți un program pentru a pierde 10 kg dacă obiectivul dvs. este pur și simplu să scapati de 2 kilograme în plus. Pentru a face schimbări reale în dietă, adaptarea trebuie să fie cuvântul cheie.
În cele din urmă, evitați dietele impersonale care nu lasă loc pentru a ține cont de nevoile dvs. specifice de energie.
Reguli de alegere a unei diete. Alegeți o dietă care evidențiază diversitatea dietetică
A alege o dietă inteligentă înseamnă a accepta ideea că fiecare categorie de alimente își are locul într-o dietă variată și echilibrată. Dincolo de asta, o dietă de calitate subliniază diversitatea dietetică.
Drept urmare, evitați să alegeti programe care constau în a mânca același lucru sau a exclude anumite alimente săptămâni întregi.
Pe termen lung, acest tip de plan privat nu poate avea un impact pozitiv. De asemenea, trebuie menționat că noțiunea de plăcere trebuie să rămână centrală în dietă pentru a evita o relație obsesivă și un sentiment de uzură prejudiciabilă.
Evitarea regimurilor restrictive și exclusive
Un program alimentar de calitate nu este focalizat pe controlul caloriilor. Într-adevăr, multe alte aspecte ale dietei trebuie să treacă înaintea numărului de calorii ingerate.
În plus, dietele restrictive care exclud anumite alimente reprezintă un real pericol pentru organism.
Într-adevăr, aceleași diete duc adesea la recuperarea excesivă a greutății, la dezvoltarea comportamentului conflictual cu alimentele și la anumite deficiențe nutriționale.
Pentru a evita acest tip de dietă, amintiți-vă doar că organismul nu poate rămâne sănătos fără un minim de calorii (1200 până la 1500 kcal) și că toate categoriile de alimente sunt esențiale.