International

Reguli mai dure de călătorie în Ungaria pentru țările vecine

Publicat: 09 iul. 2020
ALT=
Reguli mai dure de călătorie în Ungaria pentru țările vecine

Reguli mai dure de călătorie în Ungaria pentru țările vecine. Șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat că Ungaria va revizui regulile privind călătoriile transfrontaliere către ţările vecine unde numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în creştere, potrivit Reuters şi MTI.

În conferinţa sa de presă săptămânală, demnitarul ungar a menţionat Serbia, Croaţia, Slovenia, Slovacia şi Austria, unde numărul cazurilor de COVID-19 a sporit în ultimele două săptămâni. Echipa operativă a guvernului ungar va avea o reuniune în cursul zilei de joi pentru a discuta despre regulile respective.

Reguli mai dure de călătorie în Ungaria pentru țările vecine: Numărul cazurilor este în scădere

Pe de altă parte, Gergely Gulyas a precizat că ”nu poate fi exclusă” introducerea unor restricţii mai dure referitoare la epidemia de COVID-19. El a spus că numărul cazurilor este în scădere în Ungaria, dar a adăugat că ”nu acelaşi lucru” se întâmplă în ţările vecine.

„Frontierele sunt deschise şi oamenii pot călători, dar a sta acasă este mai sigur”, a afirmat Gulyas. El a susţinut că focare minore ale infecţiei care s-au înregistrat recent în Ungaria au fost asociate, în fiecare caz, cu persoane ce reveneau din străinătate. „Obiectivul este de a menţine actuala tendinţă bună”, a mai spus oficialitatea ungară.

Restricții de călătorie pentru români în Austria

Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Anunţul a fost făcut astăzi de guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters.

Astfel, românii, bulgarii și moldovenii pot merge în Austria doar dacă sunt plasați timp de două săptămâni în carantină. Persoanele care vin din aceste țări pot să facă dovada unui test negativ la COVID-19 au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, cancelarul Austriei și minsitrul de externe au precizat că vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat cei doi demnitari.

Unde nu mai pot merge românii

Mai multe țări au decis fie să nu îi mai primească pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții. Unele state îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare, iar alte impun alte condiții.

Măsurile cele mai dure au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, acre au decis să nu acceptul intarrea pe teritoriul lor a cetățenilor români. Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină. Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

În ceea ce privește Marea britanie, Guvernul de la Londra a decis să nu includă Românai pe lista celor 59 de țări consideate cu risc redus. Astfel românii care merg în Regat după data de 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.

Românii care se întorc din Grecia, Italia, Spania sau Belgia sunt scutiți de izolare, după ce Guvernul a actualizat lista „țărilor verzi”. Aceste țări sunt cele din care românii și alți cetățeni pot să vină în România fără nicio restricție. Sunt 33 de astfel de țări, iar lista se va actualiza permanent. Există însă și un revers al medaliei: românii primesc restricții de călătorie din partea a tot mai multe state, consecință a numărului în creștere de infectări cu coronavirus înregistrat în ultima perioadă în România.

Adauga un comentariu