Diete si regimuri

Reguli alimentare de respectat atunci cand tii o dieta anti-colesterol

Publicat: 02 iul. 2020
colesterolul2
Regulile dietei anti-colesterol

Regulile dietei anti-colesterol. Dacă colesterolul din sânge este ridicat, acesta nu este un motiv pentru a elimina grăsimea din meniuri.

Corpurile noastre au nevoie de colesterol pentru a funcționa, iar ficatul face 85% din acesta, restul provine din alimente. Dar excesul de colesterol poate dăuna sănătății! Pentru a-l reduce, prioritatea este acordată măsurilor alimentare.

Regulile dietei anti-colesterol

Nu eliminați grăsimea: scopul este să alegeți mai bine grăsimea.

Nu eliminați colesterolul „alimentar”, conținut în gălbenușuri de ou, carne de organe, etc. Impactul lor asupra colesterolului din sânge este mai mic comparativ cu grăsimile saturate (unt, mezeluri, brânzeturi etc.).

Veti adauga

fibre eficiente care limitează absorbția colesterolului;
grăsimi bune nesaturate care scad colesterolul și subțiază sângele;
antioxidanți, care protejează pereții arteriali;
proteine ​​vegetale care reduc absorbția colesterolului

Ziua tipică a unei diete anti-colesterol

La micul dejun: băutură, lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau brânză proaspătă sau produs de soia, pâine sau cereale integralw, fructe proaspete de sezon, fructe uscate (prune etc.) sau fructe oleaginoase (nuci, migdale etc.). ).

La prânz sau la cină

1 parte de legume (400 g / zi, inclusiv 1 legumă crudă) cu 1 parte de pește (100-120 g, de 2 până la 3 ori / săptămână inclusiv 1 pește gras) sau carne slabă (sau ouă 3 până la 4 / săptămână).
1 parte (mai puțin decât legumele) de cereale integrale sau semi-întregi (pâine, orez, paste …) sau leguminoase (minim 2 ori / săptămână).
Ulei de măsline, rapiță, nuci. Sarea cu moderație.
1 fruct proaspăt (3 / zi, inclusiv 2 crude).

Lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau brânză proaspătă (în funcție de porția de carne sau pește) sau brânză grasă (cu limita).
Gustare: posibilitatea de a lua 1 fruct dintr-o masă și / sau unele fructe uscate și / sau o mână de fructe oleaginoase. Același lucru pentru unul dintre produsele lactate.

Limitați brânzeturile, carnea grasă, mezelurile, precum și produsele prelucrate, cum ar fi produsele de patiserie, foarte bogate în acizi grași saturați.

Regulile dietei anti-colesterol. Lista principalelor alimente care scad colesterolul

Fructe de sezon proaspete și fructe uscate (prune, smochine, afine).
Legume, condimente proaspete de sezon: usturoi, ceapă, uluie, condimente
Fructe oleaginoase: nuci, avocado, măsline, migdale, alune, nuci de pin, fistic nesarat
Cereale și legume: paste fainoase integrale, quinoa, orez semi-complet, fulgi de ovăz, linte, năut, fasole (uscată sau conserve), hrișcă
Orez integral
Produse lactate slabe
Produse de soia

Adauga un comentariu