Coronavirus

Reintram în starea de urgenţă? Condiţiile pentru ca preşedintele Iohannis să dea decretul, îndeplinite în curând

Publicat: 20 iul. 2020

Condiţiile pentru că România să intre din nou în starea de urgenţă vor fi îndeplinite la începutul lunii august, arata un studiu.

Reintram în starea de urgenţă? Condiţiile, îndeplinite în curând În condiţiile actualei distanţări sociale, România ar atinge criteriile pentru declararea unei noi stări de urgenţă între 1 şi 3 august.

Mai mult, un scenariu pesimist arata că, în luna septembrie, România ar ajunge la 1 milion de persoane infectate.

Potrivit documentului, la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă, relatează Digi24.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document.

În aceste condiții, autorii prognozei spun: „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”.

Comentarii
  • Si cand ma gandesc ca Iohanis,ne spunea la inceput de o simpla raceala,iar pentru a ne convinge incerca sa organizeze alegeri anticipate.Apoi cand ne-a lovit pandemia, ne spunea,plin de sine, ca guvernul sau, a luat cele mai bune masuri,subliniind ca nu ne comparam cu Italia,Spania,Regatul Unit, etc unde este dezastru.Unde suntem noi si unde sunt tarile enumerate? Cum ar justifica o noua stare de urgenta?Probabil ca PSD,USR,ALDE, populatia,etc au inmultit covidul,nu masurile luate de guvernul sau.

  • P.Anonim,
    Eu traiesc in Romania,comentez ce a zis presedintele Iohanis,profesor de fizica,inspector de judet Sibiu-Romania,ce nu-ti este clar?Nu traiesc in alta zona.

Adauga un comentariu