Coronavirus

Relaxarea restricţiilor impuse de Slovenia şi Ungaria. Ce măsuri vor fi luate

Publicat: 30 apr. 2020

Slovenia şi Ungaria au anunţat o relaxare, începând de luni, a restricţiilor impuse pentru încetinirea propagării pandemiei de COVID-19.

Guvernul ungar autorizează redeschiderea teraselor restaurantelor, a băilor termale şi a muzeelor în aer liber în provincie, dând undă verde totodată antrenamentele sportivilor profesionişti.

Aceste libertăţi regăsite nu se referă însă la Budapesta, capitala ţării unde se concentrează 70% din cele 2.700 de infecţii înregistrate în ţară, şi nici la persoanele vârstnice şi minorii şcolarizaţi care vor trebui să rămână acasă.

Oraşul Budapesta este condus de un primar liberal de anul trecut, în urma înfrângerii în alegeri a partidului Fidesz al partidului premierului Viktor Orban.

Ungaria, cu o populaţie de 9,8 milioane de locuitori, înregistrase până joi 312 decese din cauza noului coronavirus.

Reuniunile de peste 500 de persoane rămân interzise până la cel puţin 15 august.

La rândul său, Slovenia intenţionează să ofere sportivilor profesionişti dreptul de a-şi relua activitatea şi să ridice restricţiile la deplasările interne pentru cei 2 milioane de locuitori ai săi.

De asemenea, proprietarii de restaurantele şi administratorii barurilor vor avea dreptul să servească de luni clientela în exterior dacă respectă norme stricte sanitare.

Adauga un comentariu