International

Remarcă grosolană a preşedintelui Braziliei față de o jurnalistă: „Cred că te culci gândindu-te la mine”

Publicat: 30 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remarcă grosolană a preşedintelui Braziliei față de o jurnalistă Cred că te culci gândindu-te la mine
Preşedintele Braziliei a lansat o remarcă grosolană la adresa unei jurnaliste

Președintele Braziliei a făcut o remarcă grosolană fata de o jurnalistă. Jair Bolsonaro și principalul său rival electoral, Luiz Inacio Lula da Silva, au făcut schimb de insulte duminică, 28 august, în timpul unei dezbateri electorale tensionate. În timpul acestora, Bolsonaro a lansat un atac personal la adresa unei jurnaliste care a pus sub semnul întrebării răspunsul acestuia privind gestionarea pandemiei de coronavirus.

„Cred că te culci gândindu-te la mine. Te-ai îndrăgostit de mine. Sunteți o rușine pentru jurnalismul din Brazilia”, i-a spus Bolsonaro Verei Magalhães, după ce aceasta l-a întrebat despre rata de vaccinare împotriva Covid-19 a Braziliei.

Preşedintele Braziliei a lansat o remarcă grosolană la adresa unei jurnaliste

Reacţia grosolană a preşedintelui Braziliei, Jair Bolsonaro fata de o jurnalistă a stârnit numeroase controverse. În acest sens, Magalhães a spus mai târziu că atitudinea lui Bolsonaro este „absolut scăpată de sub control, inutilă și… dăunătoare pentru el însuși”, lăsându-i impresia că lui Bolsonaro „nu-i place să fie interogat de femei”.

Comentariile jignitoare ale preşedintelui Bolsonaro la adresa jurnalistei Vera Magalhães au venit după ce a fost criticat pentru atitudinea sa față de femei. Liderul de extremă dreaptă a apărat sprijinul guvernului său pentru legi în favoarea femeilor și a susținut că „o mare parte dintre femeile din Brazilia mă iubesc” pentru că se opune legalizării drogurilor.

Toate aceste discuţii vin în contextul în care în luna octombrie se vor organiza alegeri prezidenţiale, iar Bolsonaro şi fostul preşedinte Lula s-au alăturat altor patru candidaţi într-o serie de dezbateri pe probleme legate de economie, schimbările climatice şi gestionarea de către guvern a pandemiei de Covid-19. Singura problemă a fost că s-a ajuns la atacuri personale.

Bolsonaro s-a simţit nevoit să iasă în defensivă din cauza gestionării sale a economiei, a crizei climatice și a pandemiei, susţinând că economia braziliană este „în plină expansiune”, în ciuda șomajului record sub administrația sa.

Luiz Inacio Lula stă bine în sondaje

Între timp, fostul preşedinte Lula, cel mai popular candidat conform recentelor sondaje de opinie, a negat acuzațiile de corupție și și-a apărat nevinovăția. Precizăm că Lula a fost condamnat pentru corupție în anul 2017 și s-a predat autorităților federale în aprilie 2018 pentru a începe să execute o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

În ciuda tuturor acestor lucruri, în 2021, Curtea Supremă a anulat condamnarea, permițându-i să candideze din nou la președinte.

„Am fost arestat pentru ca tu să fii ales președinte, dar apoi am fost găsit nevinovat. Dar acum voi câștiga pentru a expune dintr-o singură lovitură ceea ce vrei să ascunzi atât de mult!”, a spus Lula, referindu-se la presupusele eforturi ale lui Bolsonaro de a ascunde informațiile și de a slăbi transparența de la preluarea mandatului.

De asemenea, amintim și de incidentul de săptămânile trecute, când preşedintele Bolsonaro îşi făcea selfie-uri cu susţinătorii săi în apropierea Palatului Planalto, și şeful de stat a fost interpelat de Wilker Leao, un caporal din armată cunoscut pentru că îşi filmează confruntările cu susţinătorii liderului de dreapta şi le postează pe reţelele de socializare. Potrivit videoclipului difuzat de un post de ştiri local, Leao este văzut fiind împins de un aparent ofiţer de securitate şi refuzând să plece, începe să îl insulte pe preşedinte, numindu-l „laş” şi „golan”.

Acum însă, ultima gafă a președintelui Braziliei este o remarcă grosolană față de o jurnalistă.

Adauga un comentariu