WoW!

Remedii cu bicarbonat de sodiu pentru problemele de sănătate de zi cu zi

Publicat: 29 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii cu bicarbonat de sodiu pentru problemele de sănătate de zi cu zi

Bicarbonatul de sodiu, aparent neînsemnat, este un praf ‘’magic’’, care vindecă aproape toate problemele de zi cu zi.

Se spune că nu există boală căreia bicarbonatul de sodiu să nu-i fi ‘’venit de hac’’.  Dureri de gât, bătături, negi, gingii dureroase, micoze, toate pot fi tratate şi vindecate cu remedii printre cele mai simple, pe bază de bicarbonat de sodiu.

Extragerea unei aşchii

Pentru extragerea uşoară a unei aşchii din deget, se recomandă următorul remediu:

Se amestecă o parte de apă cu 3 părţi de bicarbonat de sodiu. Pasta obţinută se înveleşte cu o folie de plastic (alimentară) şi se ţine la frigider timp de o oră. După acest timp, pasta se aplică pe zona afectată şi se lasă să se usuce timp de cel puţin 2 ore. Aşchia va ieşi de la sine.

Calmarea durerilor de spate

Dacă aţi cărat o greutate prea mare şi suferiţi de o durere de spate, apelaţi la următorul remediu:

Diluaţi 5 linguri de bicarbonat în apă clocotită, iar pasta groasă astfel obţinută înveliţi-o într-un prosop mic. Aplicaţi cataplasma pe bază de bicarbonat de sodiu pe zona dureroasă şi lăsaţi-o să se răcească.

Degajarea bronhiilor

Pentru degajarea bronhiilor, se face o inhalație cu bicarbonat de sodiu.

Se pune apă la fiert într-un vas, adăugându-se în ea 4 linguriţe de bicarbonat şi 5 picături de ulei esenţial de eucalipt. Acoperiţi capul cu un prosop şi aplecaţi-vă deasupra apei clocotite, inspirând aburii. Bronhiile se vor degaja imediat.

Oprirea sughiţului

Dacă sughiţul nu pare a se opri, iată ce trebuie făcut:

Într-un pahar mare de apă se dizolvă o linguriţă de bicarbonat. Amestecul se bea dintr-o înghiţitură, lăsând, însă, o lingură de apă cu bicarbonat pe fundul paharului. Sughiţul se va opri la scurt timp.

Tratarea băşicilor

Se spune că pentru vindecarea băşicilor nu există leac mai bun decât bicarbonatul de sodiu.

Se amestecă 3 linguri de bicarbonat cu 1 lingură de apă, până la obţinerea unei paste omogene. Mixtura se aplică pe zonele afectate, iar deasupra se aplică un pansament. Se lasă să acţioneze peste noapte, iar tratamentul se repetă ori de câte ori este necesar.

Contra bătăturilor

Împotriva bătăturilor la picioare, se prepară o cremă pe bază de bicarbonat de sodiu, care să le usuce. Într-un bol se adaugă 6 linguri de bicarbonat şi 2 pahare de apă. Se amestecă bine, iar pasta groasă obţinută se aplică pe zona afectată şi se lasă să se usuce. Procedeul se repetă zilnic, până la vindecarea completă.

Dureri de gât

Pentru calmarea durerilor de gât, gargară cu bicarbonat de sodiu este foarte eficientă. Se umple 1 pahar cu apă călduţă, se adaugă 1 linguriţă de zeamă de lămâie şi se diluează în ea 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine, iar cu această licoare magică se face gargară o dată pe zi, până la vindecare.

Gingii dureroase

Împotriva gingiilor dureroase, se prepară o soluţie simplă: Într-un bol mic de apă călduţă se diluează 2 linguri de bicarbonat. Acest preparat se foloseşte pentru spălăturile bucale clasice: se ţine câteva secunde apă cu bicarbonat în gură, impregnând bine gingiile, şi scuipâind-o după aceea. Operaţiunea se reia până la până la constatarea unei ameliorări.

Tratarea micozelor

Pentru combaterea micozelor, se prepară o pastă din bicarbonat şi oţet de mere: Se amestecă 3 doze de bicarbonat de sodiu cu 1 doză de oţet de mere, până la obţinerea unui preparat de consistenţa unei paste. Se aplică pasta pe zona afectată şi se lasă să acţioneze timp de 20 – 30 de minute. Tratamentul se reia zilnic, de 2 ori pe zi, până la o ameliorare sensibilă.

Vindecarea negilor

Apelând la remediul cu bicarbonat, negii ar trebui să dispară repede, în special cei de dată recentă şi cei relativ superficiali. Se prepară o pastă dintr-o linguriţă de bicarbonat şi 2 linguri de apă. Amestecul se lasă pe negi minimum o oră, repetând procedeul. Eventual, pentru comoditate, pasta se poate fixa cu un pansament.

Adauga un comentariu