Boli si tratamente

Remedii naturale eficiente pentru psoriazis

Publicat: 21 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturale eficiente pentru psoriazis
Remedii naturale pentru psoriazis

Remedii naturale pentru psoriazis. Psoriazisul este o boala inflamatorie a pielii. Se manifesta sub forma de pete rosii pe corp si poate fi foarte deranjanta si dureroasa. Cand formele severe ale pielii sunt declansate pe talpile picioarelor sau coatelor sau daca suferiti de artrita psoriazica, poate deveni un calvar. Cremele clasice cu dermocorticoizi nu sunt lipsite de efecte secundare. Iata cateva sfaturi si remedii naturale pentru a calma si a alina epiderma afectata de placile cu psoriazis.

Spalati-va cu sapun Aleppo

Nu este un remediu natural, strict vorbind, in sensul ca acest sapun nu are puterea de a vindeca psoriazisul. Cu toate acestea, multe persoane constata ca acest produs natural are un efect calmant asupra eczemelor si psoriazisului. Acesta va ameliora disconfortul, furnicaturile si durerile asociate cu mancarimi.

Pentru psoriazisul scalpului

Spargeti un ou crud, pastrati galbenusul, amestecati-l cu putin iaurt si distribuie compozitia pe intregul scalp masand. Lasati timp de cateva minute si clatiti bine. Faceti o clatire finala cu 1/3 de otet de vin si 2/3 de apa limpede.

Remedii naturale pentru psoriazis. Baie calmanta pentru pielea corpului

Faceti o baie si adaugati cantitati mici de otet de cidru de mere. Stai 15 – 20 minute. De asemenea, puteti utiliza otet diluat in apa pe comprese pentru a fi aplicat ca tratament local pentru a reduce leziunile dureroase ale pielii.

Aplicati pe piele

Aplicati zilnic o crema care contine musetel pentru a calma inflamatia si a ajuta pielea sa se vindece. Uleiul de argan, uleiul de chimen negru sau uleiul de masline sunt de asemenea eficiente in masaj pentru a hidrata pielea, la fel si untul de shea.

Remedii naturale pentru psoriazis. Testati cataplasme turmeric

Se amesteca 1 lingura de pulbere de turmeric cu putina apa. Apoi, asezati acest preparat pe zonele in care se gasesc solzi uscati de psoriazis.

Adauga un comentariu