Cancan

Remedii naturiste care amelioreaza varicele

Publicat: 17 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturiste care amelioreaza varicele
Remedii naturiste care amelioreaza varicele

Varicele sunt vene superficiale alungite, extinse anormal, care apar de obicei la nivelul picioarelor. Daca sunteti in cautarea unor terapii alternative, trebuie sa stiti ca exista cateva remedii naturiste care amelioreaza varicele. Unele plante si cativa nutrienti au dovedit ca pot ajuta la reducerea aspectului si durerii cauzate de venele varicoase.

Varicele se pot dezvolta atunci cand valvele mici din vene slabesc. Aceste valve au rolul de a opri sangele sa curga inapoi prin vene, iar atunci cand sunt deteriorate, sangele se poate acumula in vene. Aceasta provoaca rasucirea si umflarea venelor, care devin astfel foarte vizibile. Venele varicoase pot fi observate din cauza aspectului lor albastru inchis sau purpuriu.

Simptome ale varicelor

Venele varicoase se manifesta prin simptome precum senzatia de arsursa la nivelul picioarelor, senzatia de picioare grele, dureroase. Pot sa apara crampe musculare care sunt mai frecvente noaptea. Pe langa umflarea gleznelor, pielea se subtiaza si astfel venele sunt mai vizibile. Varicele pot sa apara la orice varsta, cu toate acestea, cele mai frecvente cazuri sunt diagnosticate intre 50 si 60 de ani.

Remedii naturiste care amelioreaza varicele

In tratamentul varicelor puteti apela si la terapii naturale. Pe lista unor remedii naturiste care amelioreaza varicele gasim cateva plante si nutrienti care si-au dovedit eficienta. Hreanul a fost utilizat in mod traditional in tratamentul insuficientei venoase cronice. De asemenea ajuta la ameliorarea simptomelor varicelor. Intr-o revizie a mai multor studii s-a constatat ca extractele din seminte de hrean au redus edemul picioarelor, durerea si senzatia de picioare grele.

Ghimpele paduret este o planta similara, folosita pentru a creste tonusul venos. Un studiu de revizuire din 2010 arata ca extractul de ghimpe paduret si extractul de pin de mare (Pinus maritima) pot reduce edemul gleznei si senzatia de picioare grele, incordate, si furnicaturi.

Frunza de vita rosie, repara capilarele

Un studiu de revizuire din 2006 sugerează ca extractul de castan poate ajuta la reducerea durerii de picioare si a mancarimii la persoanele cu insuficienta venoasa cronica, care este o cauza majora a varicelor. Frunza de vita rosie este si ea printre remediile naturiste care ajuta in tratamentul varicelor. S-a demonstrat ca actioneaza ca un antioxidant si imbunatateste microcirculatia la persoanele care sufera de insuficienta venoasa. Extractele de frunze de vita rosie stabilizeaza captuseala endoteliala a capilarelor, ajuta la reparatia acestora si le reduce permeabilitatea.

Extractul de seminte de struguri este o alta alegere populara ca tratament, deoarece stimuleaza circulatia. De asemenea, intareste tesutul conjunctiv, inclusiv cel al sistemului cardiovascular. Pentru un efect de racire asupra varicelor calde, inflamate, incercati gelul de aloe vera. Ierburile care stimuleaza circulatia, precum coada soricelului, paducelul si gingko pot fi de asemenea de ajutor in imbunatatirea circulatiei picioarelor.

Nutrienti pentru vene sanatoase

Vitamina C si bioflavonoidele, in special rutina, sunt importante pentru a ajuta la mentinerea fortei vaselor de sange, ajuta la circulatie si actioneaza ca antioxidanti. Vitamina E poate fi de ajutor in imbunatatirea circulatiei si ajuta la prevenirea senzatiei de picioare grele. Acizii grasi esentiali Omega-3 pot fi de asemenea de ajutor pentru a reduce durerea si sunt importanti pentru a mentine vasele de sange flexibile. De asemenea, pot reduce riscul de tromboza la persoanele care au o sensibilitate in acest sens.

Adauga un comentariu