WoW!

Remedii naturiste pentru ateroscleroză – Cu usturoi şi ceapă

Publicat: 24 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturiste pentru ateroscleroză - Cu usturoi şi ceapă

Ateroscleroza implică prezenţa în artere a unor plăci formate din grăsimi şi cristale de colesterol, numite aterom. Odată cu trecerea timpului, acestor leziuni li se adaugă ulceraţii, cheaguri (tromboze), spasme arteriale, putându-se ajunge la astuparea arterei sau la hemoragii provocate de ruperea pereţilor arteriali.

Gravitatea aterosclerozei constă în faptul că provoacă complicaţii precum angină pectorală, infarctul miocardic, accidentul cerebral, cardiopatia ischemică, nu doar la nivelul inimii, cât şi al creierului, extremităţilor şi al organelor.
Deşi este o boală progresivă, ateroscleroza poate fi prevenită (pe lângă schimbarea stilului de viaţă) cu ajutorul unor remedii pe bază de ceapă şi usturoi:

Suc de ceapă
Zilnic, se curăță ceapă, se spală, se râde mărunt şi se stoarce printr-un tifon. Sucul obţinut se bea diluat în puţină apă – câte 30 de picături zilnic, înainte sau după masă, în cură de 1 lună.

Remedii naturiste pentru ateroscleroză – Cu usturoi şi ceapă

Suc de ceapă cu miere
O jumătate de pahar de suc de ceapă roşie (preparat zilnic) se amestecă cu 2-3 linguri de miere de pădure. Întreaga cantitate se consumă în ziua preparării, după mesele principale, în cură de 3-4 luni, cu o pauză de 1 lună.

Macerat de usturoi cu lămâie O căpăţână de usturoi se curăță, se spală, se pisează şi se pune într-un borcan. Peste usturoiul pişat se toarnă sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie, precum şi 1 litru de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la macerat timp de 2 zile. Se ia câte 1 lingură pe zi, timp îndelungat.

Terci de usturoi şi de lămâie
Părţi egale din terci de usturoi şi de lămâie (câte 5 linguri) se amestecă cu 1 litru de apă fierbinte. Se bea câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 1 lună. După o pauză de 2 săptămâni, cura se repetă.

Remedii naturiste pentru ateroscleroză – Cu usturoi şi ceapă

Usturoi cu miere
Se amestecă 250 g usturoi pişat cu 350 g miere de albine lichidă. Se închide ermetic şi se lasă la macerat, într-un loc ferit de lumină, timp de 7 zile. Se consumă câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30-40 de minute înainte de masă, în cură de 1,5 luni. După o pauză de 7 zile, administrarea se poate relua.

Usturoi
Se iau 4-5 căţei de usturoi, se curăță, se taie (sub forma pastilelor de paracetamol) şi se înghit cu 2 ore înainte de a mânca, şi cu 2 ore după ce s-a mâncat. Cura se ţine timp de 15 zile, iar după alte 15 zile de pauză se repetă.

Adauga un comentariu