Sanatate

Remedii naturiste pentru durerile de picioare: Opt moduri simple de a scăpa de disconfort

Publicat: 13 dec. 2021
o femeie cu durere de picior
Fie că sunteți sportivi, fie că ați stat toată ziua în picioare sau la birou, v-ați confruntat, cel puțin o dată, cu dureri de picioare.

Cauți remedii naturiste pentru durerile de picioare? Ai ajuns în locul potrivit! În acest articol îți vom prezenta opt moduri simple de a scăpa de disconfort.

Durerile de picioare sunt întâlnite la majoritatea oamenilor. Fie că sunteți sportivi, fie că ați stat toată ziua în picioare sau la birou, v-ați confruntat, cel puțin o dată, cu dureri de picioare. Și pentru a scăpa de ele, ați încercat tot felul de tratamente fără efect. Ei bine, în rândurile următoare, veți găsi opt remedii naturiste, la îndemâna oricui, care vă vor scăpa rapid de durerile insuportabile. În plus, puteți apela și la câteva exerciții simple, care vă vor ajuta să vă relaxați picioarele și să vă simțiți excelent.

o femeie cu durere de gambă
Durerile de picioare sunt întâlnite la majoritatea oamenilor.

Remedii naturiste pentru durerile de picioare

Pentru ca durerile de picioare să nu vă mai dea bătăi de cap, folosiți sare de baie Epsom. Puneți două-trei linguri dintr-o astfel de sare în cada cu apă fierbinte și stați acolo pentru jumătate de oră. Dacă nu aveți cadă, puteți pune apă fierbinte și sare Epsom într-un lighean, în care să vă relaxați picioarele. Efectul este imediat. În plus, simpla înmuiere a picioarelor în apă caldă face minuni.

De asemenea, sunt recomandate și compresele înmuiate în oțet. Acestea pot fi puse pe zonele dureroase și lăsate pentru câteva minute. Aveți grijă să amestecați oțetul cu apă, pentru a nu vă provoca iritații.

Un alt remediu eficient este reprezentat de frecarea cu cuburi de gheață pe picioare. Acestea elimină senzația de arsuri și, în același timp, ameliorează durerea. Cuburile de gheață trebuie puse într-un prosop, deoarece gheața aplicată direct pe piele poate provoca arsuri.

Efect imediat în cazul durerilor de picioare îl are și masajul cu ulei de muștar încălzit sau cu ulei de nucă de cocos. Ameliorează durerea și induce relaxarea.

Durerea poate fi alinată și dacă beți un pahar de apă, în care s-a stors sucul de la o lămâie și s-a adăugat un vârf de cuțit de sare.

Vă vine să credeți sau nu, durerea de picioare poate fi ameliorată dacă mâncați 3-4 nuci pe stomacul gol. Acestea se ocupă în mod eficient de durerile insuportabile.

un bărbat cu durere de picior
Efect imediat în cazul durerilor de picioare îl are și masajul.

Exerciții simple pentru durerile de picioare

Dacă durerile de picioare devin supărătoare, puteți face câteva exerciții fizice. Acestea vă vor ajuta să scapați rapid de disconfort.

Primul exercițiu presupune să vă întindeți pe spate, pe un pat ferm. Este necesar să purtați haine lejere, care să nu vă strângă. Ridicați, treptat, picioarele în aer, cât de sus puteți. Tălpile ar trebui să fie orientate spre tavan. Mențineți această poziție pentru 10 secunde, apoi lăsați, ușor, picioarele în jos. Repetați mișcarea de cinci ori, de trei ori pe zi.

Al doilea exercițiu constă în poziționarea cu fața la un perete, la o distanță de un braț. Întindeți brațele și atingeți peretele cu palmele deschise. Apoi, împindeți-vî ușor, spre perete, până ce simțiți că presiunea se întinde în picioare, Mențineți poziția pentru zece secunde, apoi reveniți. Faceți cinci repetări, de trei ori pe zi.

Totodată, puteți apela și la yoga. Puteți găsi mai mult exerciții de stretching pentru picioare, care au efecte imediate. Aceste exerciții sunt Uttanpadasana, Janusandhi și Gomukhasana.

În cazul în care durerile de picioare persistă, consultați un medic. Elementele prezentate în acest articol au doar scop informativ.

o femeie cu durere de genunchi
Puteți face yoga pentru a scăpa de durerile de picioare.Adauga un comentariu