Sanatate

Remedii naturiste pentru reflux gastroesofagian – Cum ne putem trata acasă

Publicat: 11 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturiste pentru reflux gastroesofagian - Cum ne putem trata acasă
Multe persoane caută remedii naturiste pentru reflux gastroesofagian

Multe persoane caută remedii naturiste pentru reflux gastroesofagian. Aceasta este o afecțiune din ce în ce mai frecventă în rândul oamenilor. Deși, nu pare o boală foarte gravă, aceasta poate afecta destul de mult calitatea vieții unei persoane. Cel mai bine este să consultăm medicul și să ducem un stil de viață sănătos.

Ce este refluxul gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian este, adesea, denumit reflux gastric. Acesta poate afecta orice persoană din diferite cauze, și printre specialiști acesta are denumirea de boala refluxului gastroesofagian.

Aceasta este o boală a stomacului și apare atunci când acidul gastric începe să își facă drum spre esofag. În acest fel, apar și arsurile de la nivelul stomacului.

Deși, nu pare o condiție foarte gravă, aceasta poate afecta decursul normal al vieții și poate aduce persoane stări de anxietate, depresie, oboseală și altele.

Din ce cauze apare această boală

Atunci când mâncăm, alimentele sunt conduse către stomac pe calea esofagului. La intrarea în stomac, dintre acesta și esofac, se află un muschi care funcționează ca o valvă. După ce înghițitura este asimilată, acel mușchi se închide, pentru a nu lăsa alimentele să se întoarcă înapoi pe esofag. Atunci când acea valvă este slăbită sau pur și simplu nu funcționează normal, conținutul gastric va putea să urce înapoi spre esofag.

Aceasta este cea mai frecventă cauză a refluxului gastric.

De asemenea, golirea stomacului poate fi întârziată, iar asta poate determina întoarcerea conținutului din stomac.

Există și hernia hiatală care poate reprezenta un factor de risc pentru boala refluxului gastroesofagian. Din cauză că diafragmul este afectat, stomacul se poate muta în zona toracelui. Acest lucru este cel mai des întâlnit la persoanele care suferă de obezitate.

Care sunt simptomele refluxului gastric

Cel mai frecvent simptom care apare la această boală este reprezentat de arsurile gastrice, mai exact retrosternale care mai sunt denumite și pirozis. Acestea apar mai ales după ce mâncăm, iar în timpul nopții, din cauza poziției, acestea se pot manifesta mai des sau mai accentuat decât de obicei.

Unele persoane pot suferi de această boală fără a simți arsurile de la nivelul stomacului, însă pot suferi de o durere neobișnuită în piept și de balonare. Această boală determină și o respirație neplăcută, urât mirositoare.

Dacă nu tratăm această afecțiune la timp, pot apărea complicații și putem dezvolta alte boli mai grave.

Remedii naturiste pentru reflux gastroesofagian

Unul dintre cele mai cunoscute și frecvente remedii pentru această cauză este ceaiul de mușețel. Acesta va ajuta la ameliorarea simptomelor dacă îl bem după cină și de asemenea, ne va relaxa.

Bicarbonatul de sodiu are diferite beneficii și este mereu bine să-l avem la îndemână, prin casă. Acesta se poate lua când avem un episod de reflux gastric pentru că poate elimina aciditatea datorită pH-ului crescut.

Există și pudra de ghimbir, care poate fi utilizată prin ceai sau alte băuturi de acest gen. Ghimbirul are proprietăți benefice și este folosit adesea ca remediu pentru arsurile gastrice.

Chiar și murăturile sunt foarte bune atunci când vine vorba de refluxul gastroesofagian. Acestea pot regla pH-ul și în acest fel vor ameliora aciditatea de la nivelul stomacului.

Așadar, există multe remedii naturiste pentru refluxul gastroesofagian, însă cel mai bine este să consultăm medicul atunci când episoadele sub dese. Trebuie să tratăm cauza, nu numai simptomele!

Adauga un comentariu