Remedii naturiste

Remedii naturiste pentru tuse persistenta. Ingrediente din camara care te ajuta rapid

Publicat: 02 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturiste pentru tuse persistenta. Ingrediente din camara care te ajuta rapid
remedii naturiste pentru tuse

Raceala, alergiile si aerul uscat sunt cele mai frecvente cauze ale tusei. In acest articol veti gasi cateva remedii naturiste pentru tuse. Au la baza ingrediente care se gasesc de regula in bucataria ta. Ele pot fi utilizate singure sau in combinatie.

Tusea este una dintre cele mai comune probleme de sanatate. Cand exista un blocaj sau iritant in gat sau in caile aeriene, organismul reactioneaza prin tuse. Tusea poate fi seaca sau productiva. O tuse productiva este una in care elimini mucus/flegma – aceasta nu este o tuse care trebuie suprimata, deoarece corpul tau trebuie sa se elibereze de secretiile acumulate in plamani. Iata cateva remedii naturiste pentru tuse:

Ceapa si cimbru

Ceapa este un eficient expectorant natural. Aceasta ajuta la eliminarea bacteriilor si la curatarea cailor respiratorii. Sunt mai multe posibilitati de a folosi ceapa in tratamentul tusei. De exemplu, puteti combina o jumatate de lingurita de suc de ceapa cu o lingurita de miere. Luati de cel putin 2-3 ori pe zi acest remediu pentru a scapa de tuse si a calma gatul. Ceaiul de ceapa este o alta solutie. Spalati o ceapa, taiati-o in felii si puneti-o la fiet cu 400 ml apa. Dupa ce a inceput sa fiarba stingeti focul si lasati sa se mai raceasca. Adaugati doua lingurite de miere si sucul de la o jumatate de lamaie. Consumati acest ceai de 2-3 ori pe zi.

Cimbrul nu este util doar pentru aromatizarea mancarii, este si un bun remediu anti-tuse. „Uleiurile volatile din cimbru au efect calmant asupra tusei”, explica Leslie Solomonian, medic naturopat. Poate fi consumat sub forma de ceai, amestecand 2 lingurite de frunze intr-o cana de apa clocotita. Acoperiti si lasati la infuzat 10minute, apoi puteti sa-l beti. Puteti sa-i adaugati si miere.

Remedii naturiste pentru tuse: in, miere si lamaie

Inul macinat, atunci cand este combinat cu un lichid, ajuta la calmarea tusei, sustine dr. Solomonian. Mierea are acelasi efect. „Lamaia ajuta organismul sa dizolve mucusul si sa-l elimine, asa ca daca cauza tusei sunt scurgerile post-nazale sau amigdalita, lamaia ar putea atenua un pic”, spune ea. Pentru acest remediu, fierbeti 2 pana la 3 linguri de seminte de in intr-o cana de apa pana cand se ingroasa putin lichidul. Se strecoara, apoi se adauga 3 linguri de miere si suc de lamaie. Ia cate o lingura din acest preparat, dupa cum ai nevoie.

Ceai de piper negru

Piperul negru stimuleaza circulatia si fluxul de mucus. Pentru tusea uscata si iritativa, fitoterapeutii recomanda un amestec din două varfuri de cutit de piper, patru lingurite cu miere si cateva picaturi de suc de lamaie. Preparatul se administreaza cu inghitituri mici, pe parcursul a doua ore.

De asemenea, puteti prepara un ceai de piper negru. Puneti intr-o cana o jumatate de piper proaspat macinat, adaugati apa clocotita. Acoperiti si lasati la infuzat 15 minute. Apoi strecurati si adaugati doua lingurite cu miere. Luati din acest ceai oricand aveti nevoie pentru a calma tusea.

Remedii naturiste pentru tuse: lapte cu miere sau lapte cu turmeric

Un studiu italian a descoperit ca amestecarea a doua lingurite de miere intr-o treime de cana de lapte a fost un remediu excelent pentru tuse. Rezultatele cercetarii au aratat ca aceasta combinatie a fost la fel de eficienta ca medicamentele OTC dextrometorfan si levodropropizina la copii.

Turmericul isi face loc si pe lista de remedii naturiste pentru tuse. In combinatie cu laptele, ajuta la tratarea tusei uscate. Adauga un varf de turmeric la un pahar de lapte cald inainte de culcare. Laptele cald va calma gatul si va va ajuta sa dormiti. Cand te vei trezi, te vei simti mai bine.

Adauga un comentariu