Remedii naturiste

Remedii naturiste pentru vindecarea rapida a ranilor

Publicat: 14 mai 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturiste pentru vindecarea rapida a ranilor
7

In viata de zi cu zi, te ranesti destul de frecvent, asa ca este indicat sa stii ce trebuie sa faci pentru a stopa sangerarile si cum poti ingriji zona afectata.

Cand apare o rana, primul pas este de a stopa sangerarea. Pentru aceasta, aplicati o compresa sterila si presati pe zona respectiva. Daca este vorba despre o rana profunda, la maini sau la picioare, strangeti cu un garou, un prosop sau ce aveti la indemana zona de deasupra ranii. Mentineti astfel pana cand simtiti o senzatie de amortire, apoi desfaceti garoul, pentru a permite circulatia sangelui. Este foarte important sa alternati perioadele in care garoul este strans cu cele in care este desfacut, deoarece tesuturile trebuie sa primeasca sistematic sange proaspat incarcat cu oxigen. De asemenea, asezati-va astfel incat zona respectiva sa fie situata deasupra nivelului inimii. Acest lucru va reduce cantitatea de sange pierdut.

Plante pentru curatarea si vindecarea ranilor
Pentru curatarea ranii, folositi apa plata, apa oxigenata sau decoct de plante antiseptice, cum ar fi pelin ori busuioc. Argintul coloidal este, de asemenea, un bun remediu antiseptic – distruge bacteriile, fara a afecta procesul de formare a celulelor epiteliale noi.
Gelul de aloe grabeste procesul de vindecare, dar e mai bine sa fie folosit in fazele ulterioare si nu incepand din faza initiala.

Pentru inchiderea ranii si vindecarea mai rapida, folositi pulbere de turmeric aplicata direct pe rana. Nu exista risc de infectare, deoarece turmericul este antiseptic. In India, acest remediu se foloseste de mii de ani, cu rezultate deosebite.

Rana se vindeca mai repede daca nu se aplica presiune asupra ei (aceasta dupa ce sangerarea s-a oprit complet). Bandajele mentin zona curata si tin la distanta bacteriile. Acestea trebuie schimbate cel putin o data pe zi. Cu toate acestea, daca s-a vindecat suficient incat sa nu mai existe riscul unei infectii, atunci renuntarea la bandaj si expunerea directa la aer vor grabi vindecarea.

Mancarimile sunt un semn de vindecare. Daca insa va deranjeaza, aplicati uleiuri volatile diluate, deoarece acestea au proprietati antipruriginoase. Puneti doua picaturi de ulei de arbore de ceai (tea-tree) intr-o lingura cu ulei de masline si aplicati pe rana.

Alimente care grabesc refacerea tesuturilor ranite
Alimentatia este foarte importanta pentru refacerea mai rapida a tesuturilor. Astfel, consumati produse bogate in proteine, deoarece acestea stimuleaza raspunsul imunitar, precum ciupercile, leguminoasele si nucile. Acizii grasi esentiali au un rol important in sanatatea membranelor. Ii puteti asimila consumand uleiuri presate la rece, de exemplu ulei de masline, de nuca, de in, de floarea-soarelui, de samburi de struguri sau de canepa. Vitaminele A, B, C, E si mineralele, precum zincul si cuprul, au si ele un rol important in vindecarea ranilor.

Adauga un comentariu