Sanatate

Remedii naturiste pentru Zona Zoster: Cât de eficient este bicarbonatul de sodiu

Publicat: 10 ian. 2022
zona zoster pe mână
Responsabil de Zona Zoster este virusul care cauzează varicela.

Zona Zoster este o infecție virală, care provoacă o iritație dureroasă. Aceasta poate fi calmată cu ajutorul remediilor naturiste, pe bază de bicarbonat de sodiu și nu numai.

Responsabil de Zona Zoster este virusul care cauzează varicela. Dacă v-ați confrutat cu această boală în copilărie, trebuie să știți că virusul încă se află în stare latentă în organismul vostru. Acesta se poate reactiva oricând, provocând o iritație, în orice parte a corpului. Printre primele simptome, care anunță prezența infecției, se află durerea. Unele persoane se mai pot confrunta cu febră, oboseală și sensibilitate la lumină.

Din păcate, nu există tratament pentru Zona Zoster. Cu toate acestea, medicul de familie vă poate prescrie medicamente antivirale, menite să amelioreze simptomele. Pe lângă tratamentul prescis de medic, puteți apela și la ajutorul remediilor naturiste. Acestea vor reduce instant durerea și disconfortul.

zona zoster pe piele
Nu există tratament pentru zona zoster.

Remedii eficiente pentru Zona Zoster: Pastă cu bicarbonat, comprese reci și multe altele

Durerea provocată de Zona Zoster poate fi ameliorată cu ajutorul băilor terapeutice, compreselor reci, bicarbonatului de sodiu, a loțiunilor calmante, a dietei și a remediilor homeopate.

Băi terapeutice

Pentru a vă înmuia pielea, faceți băi sau dușuri reci. Acest lucru poate calma durerea și mâncărimea. De asemenea, puteți adăuga în cadă fulgi de ovăz sau amidon de porumb. Important de precizat este că prosopul pe care îl folosi pentru a vă șterge, trebuie spălat imediat. În acest fel, evitați împrăștierea virusului.

Comprese reci

Pe lângă băile cu apă rece, puteți folosi comprese reci. Acestea reduc durerea și mâncărimea. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați o cârpă în apă rece, să o stoarceți și să o aplicați pe zona afectată. Procesul poate fi repetat ori de câte ori simțiți nevoia.

Remediu excelent pentru Zona Zoster: Pastă cu amidon și bicarbonat de sodiu

Preparați o pastă din amidon, bicarbonat de sodiu și apă, pentru a scăpa de mâncărimea provocată de infecție. Amestecați două părți de amidon sau bicarbonat de sodiu și o parte de apă. Aplicați pasta pe zona afectată pentru 10-15 minute, apoi clătiți cu apă rece. Repetați procesul de mai multe ori pe zi.

bicarbonat de sodiu amestecat cu apă
Amestecați două părți de amidon sau bicarbonat de sodiu și o parte de apă.

Loțiuni calmante și creme

Dacă nu ați scăpat de mâncărime cu remediile prezentate mai sus, trebuie să folosiți creme calmante și loțiuni. Acestea cresc nivelul de hidratare de la nivelul pielii, scăpându-vă de disconfort. Evitați cremele sau loțiunile care conțin parfum, pentru că vă pot irita pielea.

Dietă

Consumați, cât mai des, alimente bogate în vitaminele A, B12, E și aminoacidul lizina. Includeți în dietă: portocale, fructe galbene, legume cu frunze verzi, carne roșie, ouă, pui, pește sălbatic, lactate, cereale integrale, legume, fasole, roșii și spanac. Evitați să mâncați dulciuri sau să beți sucuri cu un conținut ridicat de zahăr.

Remedii homeopate

Cele mai eficiente remedii homeopate pentru Zona Zoster sunt: melatonina, uleiul de oregano, echinaceea, balsamul de lămâie, ceai verde și omega 3. Atenție, însă! Înainte de a apela la aceste remedii, cereți sfatul unui medic.

zona zoster pe corp
Înainte de a apela la aceste remedii, cereți sfatul unui medic.Adauga un comentariu