Remedii naturiste

Remedii pentru calmarea durerii in gat

Publicat: 13 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii pentru calmarea durerii in gat
Comuna în timpul iernii, dar și primăvară în timpul sezonului de polen, o durere în gât poate fi ameliorată cu ajutorul unor remedii cum ar fi gargara sau cataplasma.

Comuna în timpul iernii, dar și primăvară în timpul sezonului de polen, o durere în gât poate fi ameliorată cu ajutorul unor remedii cum ar fi gargara sau cataplasma. Descoperiți 8 remedii naturale pentru a face durerea să dispară fără pastile!

Durerea în gât ar trebui să dispară destul de repede. În caz contrar, și mai ales dacă aveți febră și dificultăți la înghițire, consultați fără întârziere un medic: poate fi o durere în gât care, atunci când este bacteriană, necesită prescrierea de antibiotice pentru a evita posibile complicații.

Remedii pentru calmarea durerii in gat

Gargara

În caz de iritație a gâtului sau dificultăți la înghițire, gargarele au fost remediul preferat al bunicilor noastre, iar rețetele nu au lipsit. Ar trebui făcute de trei ori pe zi, chiar mai mult (dacă este posibil) de îndată ce aveți gâtul rosu. Puteți, desigur, să alternați rețetele.

Gargară cu apă sărată: cel mai simplu remediu al bunicii. Se amestecă 1/2 linguriță de sare grosieră într-un pahar de apă călduță.
Gargară cu oțet de mere: o rețetă pentru a profita de proprietățile antiseptice ale oțetului de mere. Se amestecă 1/4 de oțet cu 3/4 de apă. Puteți adăuga o linguriță de miere pentru proprietățile sale antiseptice.
Gargară cu infuzii din plante: pentru o durere în gât intensă, optează pentru agrimonie. 1 lingură pentru 1 cană de apă, lăsați să fiarbă 3 minute, apoi infuzați 10 minute înainte de gargară. Infuziile de salvie, coacăze negre sau frunze de cimbru fac, de asemenea, remedii bune pentru durerea în gât.

Datorită acidului citric, lamaia are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice importante.

Infuzii

Infuzia de salvie, cu proprietăți antiinflamatorii și antiseptice, este foarte eficientă în cazurile de inflamație a gâtului. Se infuzează o lingură de frunze de salvie într-o cană de apă clocotită, timp de 10 minute. Cimbrul are aceleași proprietăți antiinfecțioase: se infuzează o lingură pentru o cană de apă clocotită și se adaugă o linguriță de miere.

Frunzele de coacăze negre sunt, de asemenea, renumite pentru proprietățile lor antiinflamatorii: puneți un vârf de frunze într-o cană de apă clocotită și lăsați să infuzeze timp de 10 minute.

Cataplasme

Cataplasma cu lamaie: înmuiați o cârpă fină cu o mână de sare gri grosieră și suc fierbinte de lămâie. Înfășurați și aplicați cataplasma pe gât, ținând-o cu o eșarfă timp de 1 oră.

Versiunea rapidă: nu aveți timp să stoarceți o lămâie și să o încălziți? Aranjați feliile de lămâie într-o cârpă, pliați și apăsați astfel încât sucul să pătrundă în cârpă și așezați pânza ca o cataplasmă în jurul gâtului înainte de a o înfășura cu o eșarfă. Se lasă să acționeze timp de o oră.

Cataplasma cu lut: pentru a ameliora mai repede durerea de gat, aplicați un strat de argila verde de aproximativ 2 cm pe gât la nivelul ganglionilor și țineți-l cu o cârpă subțire înfășurată în jurul gâtului. Păstrați această cataplasmă timp de două ore. Repetați pana cand ganglionii limfatici scad în dimensiune.

Adauga un comentariu