WoW!

Remediu împotriva durerilor de spate

Publicat: 14 ian. 2020

Care sunt cauzele comune ale durerii de spate/lombare?Accidentele şi rănile sportive sunt cele mai comune cauze de durere cronică de spate. Dar uneori, şi cele mai banale activităţi sau mişcări – cum ar fi aplecatul pentru a ridica ceva de pe jos – pot declanşa durerea. Există un număr de factori care cresc riscul de a dezvolta durere.

Un stil de viaţă sedentar şi prea mult stat jos va creşte riscul de a dezvolta o durere lombară

Numitorul comun la pacienţii care suferă de cazuri foarte grave de durere lombară: stilul de viaţă sedentară. Durerile musculare de spate, gât, sau de localizări diferite se nasc datorită unor distribuţii inegale de forte la nivelul respectivilor muşchi, dar şi a unor poziţii viciate în care am stat perioade lungi de timp.

Mai important de atât, perioade lungi de stat jos, sau în poziţii proaste cu postura deficitară sunt factori majori nu numai de durere lombară, dar şi de creşte în greutate, probleme articulare, probleme nervoase (cum ar fi sindromul de tunel carpian) şi alte boli debilitante. De fapt, cercetările noi în domeniu arata ca statul jos pentru perioade lungi de vreme este un factor de risc independent de ceilalţi pentru o stare de sănătate precară şi o moarte prematură – chiar şi dacă faceţi sport!

Cum se elimină durerea lombară/de spate în mod natural?

Există un număr de variante care sunt mai sigure decât medicamentele, dar necesită răbdare.

Ce este TĂTĂNEASA?

Tătăneasa este o plantă care creşte pe câmpii, lunci, şi în şanţuri. Ea poate face viaţa mai bună în cazul multor suferinzi de dureri lombare, spun cercetătorii.

Tătăneasa este recunoscută pentru proprietăţile ei de vindecare ce nu au egal. Tradiţional, ea este folosită în vindecarea rănilor, fracturilor şi ulcerelor. Este folosită încă din Evul Mediu, şi în trecut a fost folosită extern pentru a grăbi vindecarea rănilor şi intern pentru a ajuta producţia celulară şi recuperarea din boala şi după operaţii.

Care părţi ale plantei se folosesc?

Rădăcinile au proprietăţi similare cu ale frunzelor. Sunt mai hrănitoare decât frunzele. Frunzele sunt folosite cel mai des în uleiuri şi creme pentru tratamentul entorselor, durerilor articulare, durerilor de spate/lombar.

Cum se foloseşte?

Extern – se poate folosi un amestec de frunze mixate într-un blender pentru a grăbi vindecarea fracturilor minore (degete). Unguentele pe bază de tătăneasa (amestecate cu alte ierburi) pot fi folosite pentru afecţiuni musculare, articulare (ceea ce ne interesează pe noi în acest articol), dar şi pentru afecţiuni cutanate.loading...

Adauga un comentariu