WoW!

Remediu străvechi care combate chiar și cele mai rezistente infecții! Nu are efecte secundare

Publicat: 20 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remediu străvechi care combate chiar și cele mai rezistente infecții Nu are efecte secundare
remediu stravechi

Cercetătorii au intervievat bătrânii dintr-un sat din Italia, care le-au spus că un simplu ceai din aceste frunze se aplică pe piele și vindecă infecțiile fără efecte secundare.

Studiul s-a realizat în 2015. In aceste vremuri când avem de-a face cu atâta rezistență la antibiotic, e mai important ca niciodată să fim la curent cu astfel de descoperiri naturiste!

Frunzele de castan au fost folosite de mult în remediile populare tradiționale pentru tratarea infecțiilor pielii și au inspirat noi cercetări interesante.

Cassandra Quave, doctor în botanică la Universitatea Emory, a spus că ceea ce este deosebit de fascinant este faptul că, în loc să ucidă stafilocul, acest extract botanic funcționează prin eliminarea capacității Staphlococcus aureus de a crea toxine care provoacă leziuni tisulare.

Remediu străvechi care combate chiar și cele mai rezistente infecții! Nu are efecte secundare

Bacteriile rezistente la antibiotice provoacă anual cel puțin două milioane de boli și 23.000 de decese în Statele Unite, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor.

Deoarece extractul de frunze de castan blochează virulența și patogenia Staphlococcus aureus fără rezistență la antibiotice, această nouă descoperire este foarte promițătoare în tratarea și prevenirea infecțiilor rezistente la antibiotic, de tip Stafiloc auriu, detașându-se din sfera acestor tipuri de bacterii.

Quave a intervievat sute de persoane, în special în Italia, unde localnicii și vindecătorii le-au spus cum să facă un ceai din frunzele castanului și să îl aplice pe piele, pentru a trata infecțiile și inflamațiile pielii.

Remediu străvechi care combate chiar și cele mai rezistente infecții! Nu are efecte secundare

Cercetătorii au identificat 94 de substanțe fitochimice în frunzele de castan. Au remarcat capacitatea uluitoare de vindecare cu precădere din două: ursen și oleanen, cele mai active împotriva stafilococului auriu.

O doză infimă de 50 micrograme a distrus bacterii rezistente de pe pielea șoarecilor de laborator, oprind deteriorarea țesuturilor și a globulelor roșii.

Extractul rămâne activ și la fel de puternic chiar și după două săptămâni de la expunere!

Minunat este că nu dăunează în niciun fel pielii, potrivit cercetătorilor.

Adauga un comentariu