Actualitate

Replica PSD la atacul lui Klaus Iohannis: „Nu ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația!”

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Replica PSD la atacul lui Klaus Iohannis Nu ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația
Președintele PSD Marcel Ciolacu a primit rezultatul testului și a aflat că nu s-a infectat cu noul coronavirus

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a oferit o replică președintelui Klaus Iohannis. Ciolacu precizează faptul că președintele susține încălcarea drepturilor și libertăților românilor.

Marcel Ciolacu a oferit o replică la atacul lui Klaus Iohannis

Președintele interimar al PSD menționează că șeful statului dorește să ascundă că Executivul Orban a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor „prostii”. Drepturile și libertățile cetățenilor au fost încălcate prin ordin de ministru, a ținut să precizeze Ciolacu.

”Nu ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația! Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi și libertăți prin ordin de ministru. Așa a ajuns să provoace o criză în care pacienții infectați să plece din spitale. Este revoltător și cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban!”, a precizat Marcel Ciolacu, lider PSD.

„Virusul este doar o simplă răceală”

În continuarea declarației, liderul a îndemnat președintele să nu mai încerce să găsească vinovați și să se santajeze cu pandemia ca să omoare democrația. Oamenii care susțin că virusul Covid-19 nu există este din cauza președintelui, care afirma în luna martie că noul coronavirus este o simplă răceală, a ținut să adauge Ciolacu. Situația a fost scăpată de sub control, iar soluția precizată de lider este clară, să nu se cedeze șantajului, a conchis Marcel Ciolacu.

„Dacă există români care contestă existența virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele președintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o” simplă răceală”. Atunci când se gândea doar la anticipate în loc să se lupte cu pandemia!

Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv Președinte, aparține în integralitate Guvernului Său! Ați avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar ați scăpat situația de sub control! NU mai încercați să găsiți vinovați!

Ați trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile și libertățile cetățenești! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaților și este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate. Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Soluția este o lege clară, aplicabilă și care să nu permită abuzuri. Asta vom și face!”, a transmis Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD.

PSD „tergiversează” legea carantinării

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, 14 iuie 2020, faptul că PSD „tergiversează” legea carantinării şi izolării şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile pe acest act normativ.

„Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. (…) PSD tergiversează această discuţie”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că este nevoie „urgentă” de această lege şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile.

„Altfel, veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau poate a sute de români”, a afirmat Iohannis.

Potrivit şefului statului, această „tergiversare” a legii privează Executivul de „un instrument foarte important”.

„Putem să constatăm că PSD-ul tergiversează această discuţie şi trebuie să recunosc că şi pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD-ul tergiversând adoptarea acestei legi şi, în acest fel, ce se întâmplă de fapt este că PSD-ul privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii, privează Guvernul de acest instrument care reglementează izolarea şi carantina”, a susţinut el.

Adauga un comentariu