Sport

Replica Simonei Halep, după ce Ilie Năstase i-a cerut să nu mai reprezinte România în competițiile WTA

Publicat: 17 feb. 2020

Simona Halep va participa în această săptămână la turneul WTA de la Dubai. Sportiva noastră a plecat spre Emiratele Arabe Unite și a dezvăluit că s-a pregătit singură în perioada petrecută în România.
Referitor la declarația lui Ilie Năstase conform căreia ea nu ar mai trebui să reprezinte România, ci Federația Română de Tenis la turneele internaționale până când asociația nu va primi finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului, Halep a afirmat:

„Eu joc cu România pe spate tot timpul, România este lângă mine tot timpul și, când consider că sunt aptă 100 la sută, joc în echipa de Fed Cup a României. Eu joc permanent pentru România la toate turneele. Am spus de multe ori că o medalie la Jocurile Olimpice reprezintă obiectivul meu în anul 2020. Nu contează ce fel de medalie, dar sper să fie o medalie!”

Ilie Năstase i-a cerut Simonei Halep să nu mai reprezinte România în competițiile din circuitul WTA. Fostul lider al clasamentului ATP este nemulțumit că Federația Română de Tenis are finanțarea blocată încă din 2017 și a lansat un atac la adresa actualului ministru al Sportului.

„A venit noul ministru și Federația de Tenis nu a fost invitată la întâlnirea cu toate ministerele. I-am spus lui Halep: „Simona, când te duci acum, să apară în dreptul tău România, nu! Te duci, ștergi, și nu mai pui România. Pui FRT, Federația Română de Tenis!” Dacă oamenii nu vor să te mai invite, suntem o federație puternică, cu numărul 1 mondial, și nu inviți la minister această federație, înseamnă că omul ăsta, care e ministru, a luat-o razna! A luat-o razna complet!”, a declarat Ilie Năstase.

De remarcat este faptul că turneul de la Dubai se va disputa în perioada 17 – 22 februarie.

Adauga un comentariu