Coronavirus

Restricții în Liban. Activitatea barurilor şi cluburilor de noapte, suspendată pentru o perioadă nedeterminată

Publicat: 11 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Restricții în Liban. Activitatea barurilor şi cluburilor de noapte suspendată pentru o perioadă nedeterminată
Coronavirus

Autorităţile libaneze au anunţat duminică noi restricţii în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, care a ucis peste 450 de oameni în ţara afectată deja de criza financiară şi de explozia masivă din Beirut din luna august, potrivit news.ro.
Activitatea barurilor şi cluburilor de noapte a fost suspendată pentru o perioadă nedeterminată, a anunţat duminică Ministerul de Interne.

În plus, 169 de localităţi şi districte au fost plasate în carantină. Există şi o interdicţie de circulaţie, între orele 01:00 şi 06:00, iar purtarea măştii este obligatorie în timpul călătoriilor. Libanul, cu o populaţie de 6 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent peste 52.500 de contaminări cu SARS-CoV-2 şi 455 de decese asociate coronavirusului.

În ultimele zile, au fost raportate, în medie, peste 1.000 de cazuri zilnice de infectare. Secţiile de terapie intensivă sunt ocupate în proporţie de 82%, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 37,2 milioane de cazuri şi mai mult de 1,07 milioane de decese asociate, potrivit datelor universităţii americane Johns Hopkins.

Franța înregistrează cel mai ridicat număr de infectări cu coronavirus de la începutul pandemiei

Franța a înregistrat, duminică, cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus de la începutul pandemiei – 26.896, în contextul în care țara pare că a intrat în al doilea val, alături de restul Europei, relatează CNN.

Cifrele, publicate pe site-ul autorității sanitare din Franța, arată un număr ridicat de infectări pe parcursul ultimelor 3 zile, peste 20.000, culminând cu recordul din ultimele 24 de ore.

Rata de pozitivare, în creștere în Franța

Rata de pozitivare crește, de asemenea, în Franța. Ea a ajuns la 11%, în creștere de la 7,6% pe 1 octombrie și de la 4,3% la 1 septembrie. 1456 erau internați, sâmbătă, la terapie intensivă în Franța.

Prefectul, Didier Lallement, a anunțat la începutul săptămânii că de marți, 6 octombrie, barurile din Paris se închid. Aceeași soartă o vor avea și piscinele. Cu toate acestea, s-a decis ca restaurantele să rămână deschise, însă cu respectarea strictă a normelor sanitare. Aceste măsuri au fost luate în contextul actual al pandemiei provocate de noul coronavirus.

În ceea ce privește programul restaurantelor, acesta nu va fi afectat, funcționând până la orele obișnuite, însă cu o condiție: măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus vor fi mai stricte.

Barurile se vor închide începând de marți

Prefectul a menționat că vor fi închise și târgurile, dar și congresele. Totodată, în centrele comerciale și în magazinele din Paris a fost anunțată limitarea numărului de persoane.

„Am ales să fie restricţionat numărul persoanelor care se pot intersecta în marile centre comerciale, în magazinele mari„, a spus el. Acestea vor trebui să primească maximum un client pentru patru metri pătrați, a adăugat prefectul. Stadioanele și terenurile de antrenament pot rămâne deschise, însă doar dacă adună ”mai puțin de 1.000 de persoane sau 50% din capacitatea lor maximă dacă este mai mică decât această cifră de 1.000 de persoane”, a adăugat Didier Lallement.

Ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, autorităţile franceze impun pentru Paris şi regiunea pariziană nivelul maxim de alertă sanitară.

Carantină totală şi la Madrid

Autorităţile spaniole au decis, vineri seară, de urgenţă, să plaseze Madridul în carantină totală! Sunt luate noi măsuri şi în capitala Franţei, care de luni va intra în izolare.

În capitala franceză şi în suburbiile acesteia s-au depăşit „cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă”.

„Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni”, a precizat ministrul francez, până să revizuiască situația țării sale.

Locuitorii capitalei spaniole şi din alte 9 oraşe învecinate nu mai pot părăsi localităţile, potrivit măsurii adopte de Ministerul spaniol al Sănătăţii, care a intrat aseară în vigoare.

Mască a devenit obligatorie şi la Roma, iar autorităţile se văd nevoite să ia noi măsuri şi în capitala Franţei.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat o nouă strategie de combatere a răspândirii virusului, cea mai ieftină şi eficientă, spunea ea: şi anume aerisirea spaţiilor interioare.

Pierderi uriaşe pentru turismul mondial, din cauza pandemiei de coronavirus

Nivelul maxim de alertă sanitară a fost atins la Paris, iar turismul din Europa si Asia are mult de suferit.

Pierderi uriaşe pentru turismul mondial semnalate de către specialiştii în industria turistică. Numărul de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020 a scăzut cu 65%. În cifre, asta s-ar traduce la pierderi de 460 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor din întreaga lume.

Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) a anunţat o reducere cu 65% a numărului de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020, ceea ce înseamnă pierderi de 460 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor din întreaga lume.

Industria turistică mondială a înregistrat anul acesta pierderi uriaşe din cauza pandemiei de coronavirus. Ca şi comparaţie au fost luate veniturile din turism din anul 2009, atunci când industria turistică a fost la fel de puternic afectată. Ei bine, veniturile de anul acesta sunt de aproximativ cinci ori mai mici faţă de veniturile din timpul crizei financiare.

Adauga un comentariu