Local

Rețea de farmacii „Balkan“, pe piața Republicii Moldova: Omul de afaceri Alin-Daniel Haucă va deschide o fabrică de medicamente la Iași – GALERIE FOTO

Publicat: 09 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețea de farmacii Balkan pe piața Republicii Moldova Omul de afaceri Alin-Daniel Haucă va deschide o fabrică de medicamente la Iași - GALERIE FOTO
A apărut o nouă rețea de farmacii pe piața Republicii Moldova sub brandul Balkan Pharmaceuticals după un rebranding al unor farmacii ce aparțin altor companii

A apărut o nouă rețea de farmacii pe piața Republicii Moldova sub brandul Balkan, după un rebranding al unor farmacii, ce aparțin altor companii. În locul firmelor Farmacomplex Prim SRL și Natifarm-Plus SRL apar cele sub brandul Balkan. Urmează a fi deschisă o fabrică Balkan Pharmaceuticals la Iași, mai exact în municipiul Pașcani de către omul de afaceri Alin-Daniel Haucă

Balkan Pharmaceuticals SRL a fost fondată încă din anul 2006 și a fost deținută de companii cu conexiuni în zone offshore. Este cel mai mare producător de medicamente din regiunea de Est a Europei, atât ca spațiu și potențial de producere, cât și ca portofoliu. Pe piața Republicii Moldova a apărut o nouă rețea de farmacii sub brandul Balkan Pharmaceuticals SRL, după un rebranding la farmaciile deținute deja de către partenerii acestora.

Alin-Daniel Hauca imbracat la costum
Fondatorul Alin-Daniel Haucă deschide la Pașcani o fabrică de medicamente

O nouă rețea de farmacii „Balkan“ pe piața Republicii Moldova

constructie noua fabrica de medicamente la Pascani
Fabrica va avea o suprafață de de 1.500 mp

A apărut o nouă rețea de farmacii pe piața Republicii Moldova sub brandul Balkan Pharmaceuticals după un rebranding al unor farmacii ce aparțin la momentul actual altor companii.

Directorul de distribuție al Balkan Pharmaceuticals, Gheorghe Apostol, susține că în prezent, rețeaua are deja 50 de farmacii. Deci, în locul firmelor Farmacomplex Prim SRL și Natifarm-Plus SRL apar cele sub brandul Balkan. Potrivit directorului rețeaua va fi orientată social, iar medicamentele comercializate vor avea un adaos comercial mai mic, nu se va aplica adaosul comercial de 25% permis de lege.

Mai mult, omul de afaceri ieșean Alin-Daniel Haucă intenționează să preia sub brandul său alte 23 de farmacii Esculap.

Anul trecut, compania a avut venituri de aproximativ 147 milioane lei și un profit de 23,4 milioane lei. Cu un portofoliu de peste 300 de medicamente pentru tratarea diferitelor boli, compania reușește să atingă cele mai înalte standarde atât pentru clienți, dar și pentru farmaciști.

Noua rețea ar putea stimula concurența pe piața farmaceutică din Republica Molodva.

santier lucru Pascani
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană cu o cofinanțare în proporție de 33% de către compania Balkan Pharmaceuticals

Se construiește hala Balkan Pharmaceuticals în Pașcani

constructie hala Pascani
Fabrica de la Pașcani va avea inițial două linii de producție: lichide și solide, iar pentru început, vor lucra în jur de 40 de angajați

Fondatorul Alin-Daniel Haucă deschide la Pașcani o fabrică de medicamente. Aceasta va fi prima construită la Iași, în municipiul Pașcani. Va produce vitamine, cât și extracte de plante minerale. Fabrica va avea o suprafață de de 1.500 mp. De la suplimentele alimentare, activitatea se va extinde și la alte produse ce vor fi vândute pe piața din România.

Această fabrică ce va fi realizată va include o hală de producere, spații de depozitare și oficii. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană cu o cofinanțare în proporție de 33% de către compania Balkan Pharmaceuticals.

Vitaminele deja în produsele existente pe piață se oxidează destul de ușor, astfel ajungând ca, după nici măcar un an de zile, să mai conțină ceea ce s-a scris inițial pe eticheta acestora. Balkan Pharmaceuticals produce medicamente într-un înveliș creat special, astfel durata acestora va fi una mult mai mare.

Fabrica de la Pașcani va avea inițial două linii de producție: lichide și solide, iar pentru început, vor lucra în jur de 40 de angajați. Investiția totală va fi de mai mult de 9 milioane de euro.

Producerea de medicamente este un proces complex, iar Compania Balkan Pharmaceuticals a reușit să atingă performanța în crearea acestor produse.

După cea creat o rețea de farmacii pe piața Republicii Moldova, „Balkan“, după un rebranding al unor farmacii deja existente, omul de afaceri ieșean Alin-Daniel Haucă va deschide și o fabrică de medicamente la Pașcani, lucrările halei fiind în toi.

Adauga un comentariu