Culinar

Prăjitură cu dulceață, gustoasă și ușor de făcut. Rețeta unui desert aromat ca în vremea copilăriei

Publicat: 07 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu dulceață gustoasă și ușor de făcut. Rețeta unui desert aromat ca în vremea copilăriei
Delicioasa prăjitură cu dulceață se face foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Dacă vrem să pregătim acasă un desert savuros ca odinioară, ideală este delicioasa prăjitură cu dulceață, gustoasă și ușor de făcut. Aceasta este preferata multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final o prăjitură savuroasă. Iată rețeta unui desert aromat ca în vremea copilăriei.

Prăjitură cu dulceață, delicioasă și ușor de făcut

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pentru iubitorii de prăjituri tradiționale, făcute ca pe vremea bunicii, ideală este prăjitura cu dulceață. Aceasta poate fi făcută foarte ușor acasă, cu diferite dulcețuri în funcție de preferințe, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert savuros.

Gustoasa prăjitură cu dulceață poate fi făcută și la ceas aniversar, fiind preferata celor mici. De la masă nu trebuie să lipsească și o prăjitură cu gem și aluat răzuit, făcută ca în vremea copilăriei.

Dacă vrem să îi impresionăm pe musafiri cu un desert ca odinioară, ideală este rețeta de faguri pufoși și aromați. Aceștia sunt adorați de mulți dintre noi, fiind extrem de gustoși și ușor de făcut.

Prăjitura cu dulceață se poate servi dimineața la o cafea, dar și pe timpul zilei. Mai mult, acest desert este perfect și în zilele de vară, fiind o prăjitură fină și savuroasă.

Cum să pregătești un desert ca în vremea copilăriei

Pentru a pregăti delicioasa prăjitură cu dulceață de prune sau cu alte tipuri de dulceață, în funcție de preferințe, avem nevoie de 3 ouă, 200 ml de lapte, 90 ml de ulei de floarea-soarelui, 400 g de făină, 200 g de zahăr, 2 lingurițe de praf de copt, jumătate de linguriță de sare, vanilie și 2 pahare de dulceață de prune.

Într-un vas se bat ouăle spumă cu ajutorul unui tel. Treptat se încorporează zahărul și se amestecă până când se topește și obținem o compoziție omogenă și fină. Ulterior, se adaugă sare și vanilie. După aceea se pune uleiul, laptele și se amestecă din nou.

Se adaugă făina și praful de copt, apoi se amestecă foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe. La final, trebuie să obținem o compoziție de aluat fină și cremoasă.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă jumătate din compoziția de aluat și se uniformizează. Se pune dulceața de prune și se distribuie uniform pe toată suprafața, iar stratul de dulceață se acoperă cu restul de aluat și se întinde uniform în tavă.

Când este gata, se pune la cuptor prăjitura cu dulceață și se lasă până când aceasta capătă o culoare ușor rumenă. La final, se poate pune deasupra puțin zahăr pudră. Cu siguranță vom obține un desert savuros și aromat, care ne va aminti de vremea copilăriei.

Această prăjitură pufoasă și gustoasă poate fi făcută cu diferite tipuri de dulceață, iar dacă vrem să oferim acestui desert un plus de savoare, putem adăuga arome inedite. De asemenea, putem decora această prăjitură cu fructe proaspete, frișcă sau cu un strat fin de ciocolată.

Delicioasa prăjitură cu dulceață se face foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil. Această prăjitură poate fi pregătită și la mesele festive, fiind pe placul multora dintre noi.

Adauga un comentariu