Culinar

Reţetă chinezească de pacheţele de primăvară cu pui şi legume

Publicat: 05 mai 2020

Mâncarea chinezească e simplă, condimentată, rapidă. Aceste pacheţele de primăvară sunt prânzul altfel pe care îl faci la tine acasă.

Ingrediente:

½ pachet foi subţiri de plăcintă
150 g piept dezosat de pui
80 g varză chinezească
80 g castraveţi
100 g morcov
1 legătură ceapă verde
2 linguri sos soia
sare
piper
1 linguriţă ghimbir ras
2 căţei usturoi
ulei, pentru prăjit
sosul preferat, pentru servit

Mod de preparare:

Din foile de aluat, tai dreptunghiuri potrivite. Speli pieptul de pui, îl usuci cu şervete de hârtie şi îl tai în fâşii foarte subţiri. Speli castraveţii, morcovul, varza chinezească şi ceapa verde, le toci julien, apoi le dai deoparte.

Într-un vas încăpător, torni sosul de soia, adaugi ghimbirul, usturoiul pisat, piper şi sare, după gust (sosul de soia e deja sărat). În aceast marinadă pui carnea şi toate legumele, amesteci şi le laşi 15 minute.

Umpli fiecare dreptunghi cu acest amestec, sigilezi capetele şi rulezi. Prăjeşti pacheţelele la foc mediu, în baie de ulei, până sunt aurii. Le serveşti cu sosul preferat (sos de soia, sos picant, sweet chilli).





Adauga un comentariu