Prima pagină » Culinar » Rețeta de borș de pește ideală. Cum se prepară deliciul acesta

Rețeta de borș de pește ideală. Cum se prepară deliciul acesta

03 sept. 2021, 09:52,
în Culinar

Pentru weekend avem o propunere: rețeta de borș de pește ca la mama acasă. Este gustos, aromat şi săţios. Se face rapid şi, în plus, poţi folosi mai multe tipuri de peşte. Mai mult, îl poţi servi cu ceapă verde tocată mărunt şi cu pătrunjel sau leuştean. Nu ai nevoie decât de puţine ingrediente.

Chiar şi dacă eşti începător în ale gătitului, reţeta de borş de peste îţi va ieşi cu gust bun. Prepară-ţi câteva porţii chiar astăzi şi vei avea mâncare pentru tot weekendul. Bineînţeles, în afară de această reţetă, mai poţi încerca şi o salată boeuf. Găseşti ingredientele şi modul de preparare mai jos.

Reţeta de borş de peste – Mod de preparare

Iată ce uşor poţi face un borş ca la mama acasă.

Ingrediente:

  • 1,5 kg peşte de mai multe feluri (caras, crap, cap de somon)
  • 1 litru borş de putină
  • 3 litri apă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 500 gr bulion
  • 1 lingura de sare grunjoasă
  • 1 legătură de leuştean

Mod de preparare:

Prima dată spala bine bucăţile de peşte. Pune apă într-o oală, la foc potrivit, cu puţină sare grunjoasă. În momentul în care începe să fiarbă, pune peştele şi lasă-l să fiarbă în jur de 20 de minute. Când se formează spumă, ia-o cu o paletă şi arunc-o. Scoate apoi bucăţile de pește şi pune-le într-un bol. Strecoară lichidul din oală, ca să nu fie oase rămase.
Curăţă şi spală morcovul, ardeiul, ceapa şi ţelina. Taie-le în bucăţi mai mici şi pune-le în oală. După ce fierb în jur de 10 minute, adaugă peştele şi bulionul. Amestecă uşor şi mai lasă la fiert încă 10-15 minute.
Separat fierbe borşul, iar în momentul în care e gata, toarnă-l peste ciorba din oală. Lasă să dea un clocot, apoi opreşte focul. Serveşte borşul de peşte cu pătrunjel sau leuştean spălat şi tăiat mărunt.

Salata boeuf – Rețeta pentru pretențioși

Este ideală, indiferent de ocazie.

Ingrediente:

  • 500 gr carne de vită
  • 1,5 kg cartofi
  • 800 gr morcovi
  • 250 gr mazăre din conservă
  • 3-4 castraveţi muraţi
  • 2 gogoşari muraţi
  • maioneza, după gust
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Mai întâi curăță cartofii şi morcovii. Spală-i şi pune-le la fiert. Carnea fierbe-o într-un vas în care ai pus şi ţelină, pătrunjel şi păstârnac. Astfel, îi va da un gust mult mai bun. Taie în cubuleţe legumele fierte şi amestecă-le cu maioneza şi cu mazărea din conservă. Asigură-te că mazărea este bine scursă de zeama din conservă. La final adaugă gogoşarii şi castraveţii muraţi, şi ei tăiaţi în bucăţi mai mici. Poţi decora cu frunze de pătrunjel.
Pentru maioneză foloseşte ouă proaspete. Astfel, salata boeuf va avea gust şi mai bun.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2025
12 decembrie 2025
Articole similare
Toată lumea a fost avertizată
02:00
Toată lumea a fost avertizată
Motivele pentru care piața de carte din România este în declin. Scriitorul Dan Doboș: „Copiilor români li se refuză bucuria lecturii”
02:00
Motivele pentru care piața de carte din România este în declin. Scriitorul Dan Doboș: „Copiilor români li se refuză bucuria lecturii”
Angajări în Iași, înainte de sărbători. Cele mai multe posturi disponibile sunt în domeniile servicii, construcții și industrie
02:00
Angajări în Iași, înainte de sărbători. Cele mai multe posturi disponibile sunt în domeniile servicii, construcții și industrie
„Restaurantul American” din Valea Lupului a câștigat, la minut, contractele cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași. Scandalul cu firma de catering a luat amploare în urma revoltei părinților
02:00
FOTO „Restaurantul American” din Valea Lupului a câștigat, la minut, contractele cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași. Scandalul cu firma de catering a luat amploare în urma revoltei părinților
„Datini și obiceiuri de iarnă” este noua expoziție de la Palatul Culturii. Muzeul Etnografic al Moldovei readuce magia sărbătorilor de altădată
02:00
FOTO „Datini și obiceiuri de iarnă” este noua expoziție de la Palatul Culturii. Muzeul Etnografic al Moldovei readuce magia sărbătorilor de altădată
Astăzi, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. De ce sunt schimbate veșmintele moaștelor sale în fiecare an
02:00
Astăzi, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. De ce sunt schimbate veșmintele moaștelor sale în fiecare an
Cum a reacționat un controlor de la CTP când a găsit o femeie fără bilet în tramvai! Toată lumea a rămas surprinsă: „Mi s-a rupt sufletul când am văzut”
02:00
Cum a reacționat un controlor de la CTP când a găsit o femeie fără bilet în tramvai! Toată lumea a rămas surprinsă: „Mi s-a rupt sufletul când am văzut”
O singură ofertă a fost depusă la licitația de la Aeroportul Internațional din Iași! Conducerea va cheltui peste 2 milioane de lei pentru porțile de control automat al pasagerilor
02:00
O singură ofertă a fost depusă la licitația de la Aeroportul Internațional din Iași! Conducerea va cheltui peste 2 milioane de lei pentru porțile de control automat al pasagerilor
Așa mulți să-l sape pe Mișu, premarul?
02:00
Așa mulți să-l sape pe Mișu, premarul?
„Bruneta de aur” din lumea infractorilor, Flavia, a „produs” 100.000 de lei în doar câteva zile, la Iași. Iată cum a reușit tânăra de 19 ani să facă sacoșe de bani
02:00
FOTOEXCLUSIV „Bruneta de aur” din lumea infractorilor, Flavia, a „produs” 100.000 de lei în doar câteva zile, la Iași. Iată cum a reușit tânăra de 19 ani să facă sacoșe de bani