Prima pagină » Culinar » Rețeta de cheesecake japonez – Mai pufos ca barba lui Moș Crăciun
Rețeta de cheesecake japonez - Mai pufos ca barba lui Moș Crăciun

Rețeta de cheesecake japonez – Mai pufos ca barba lui Moș Crăciun

28 dec. 2020, 17:10,
în Culinar

Ce zici de ceva bun de tot pentru masa de Revelion? Prepara un cheesecake japonez. Dacă respecţi reţeta, iese mai pufos că barba lui moş Crăciun!

Ingrediente:

  • 60 g făină
  • 90 g unt
  • 13 albuşuri
  • 130 ml lapte
  • 100 g cremă de brânză
  • 8 gălbenuşuri
  • 60 g amidon
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 g zahăr

Mod de preparare:

Mai întâi topeşte untul, împreună cu cremă de brânză. După ce s-au omogenizat, toarnă peste ele laptele şi amesteca, pentru a se contopi. Ai grijă să nu se înfierbânte prea tare. Ia apoi cratiţa de pe foc.

Mixează bine gălbenuşurile, după care pune peste ele compoziţia făcută anterior. Trece prin sită faina şi pune-o în lighean. Adaugă şi amidonul şi omogenizează.

Bate spuma albuşurile cu zahărul vanilat şi zahărul clasic. După ce obţii o compoziţie ca de bezea, incorporează în mixul cu gălbenuşuri. Incorporarea e bine să o faci în trei paşi, cu ajutorul unei spatule.

Tapetează o tavă rotundă, cu pereţi înalţi, cu hârtie de copt. Ai grijă ca şi pereţii să fie acoperiţi cu hârtie. Toarnă compoziţia în ea şi coace la bain-marie, în cuptorul încins la 160 de grade celsius, timp de 25 minute. După aceea reduci temperatura la 140 de grade Celsius şi mai ţii în cuptor în jur de 50-55 de minute.

Când s-a copt, scoţi tava, laşi să se răcească puţin, apoi o răstorni din tava şi îndepărtezi hârtia de copt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 decembrie 2024
13 decembrie 2024