Culinar

Rețetă de chicken pot pie soup. Plăcintă cu ciorbă de pui și legume

Publicat: 25 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de chicken pot pie soup. Plăcintă cu ciorbă de pui și legume
Este o supă cremoasă, copioasă și reconfortantă

Această rețetă de plăcintă cu ciorbă de pui abundă de legume proaspete, pui mărunțit și o mulțime de arome îmbietoare. Este ușor de făcut, și aveți nevoie de ingrediente foarte simple și la îndemână. Este o supă cremoasă, copioasă și reconfortantă, care te va încălzi din interior spre exterior în zilele reci!

“Chicken pot pie soup” este o variantă delicioasă și reconfortantă a clasicei “chicken pot pie”, care este o tocană cu carne de pui și legume acoperită de crustă de aluat și coaptă în cuptor. În loc să fie coaptă într-o crustă de aluat, această rețetă presupune prepararea unei ciorbe cremoase, peste care se adaugă separat crusta de placintă. Iată cum puteți pregăti o astfel de plăcintă cu ciorbă.

Ingrediente pentru plăcintă cu ciorbă de pui și legume

Timpul de pregătire a ingredientelor este de 15 minute, iar cel de gătire de aproximativ 30 minute. Din cantitățile de mai jos veți obține cam 5-6 porții.

Ingredientele necesare pentru această ciorbă de pui cu plăcintă sunt 1 linguriță ulei, 1/2 ceapă albă mică, tocată mărunt, 2 tulpini de țelină tocate, 1 cartof mare (decojit și tăiat în cuburi de aproximativ 1 cm), 3/4 linguriță de cimbru uscat, 1-1/2 linguriță de usturoi pudră, 1 plic amestec de legume congelate, 4 căni de bulion de pui, 3/4 linguriță sare, 1/2 linguriță piper negru, 1 cutie de lapte degresat, 1/3 cană făină, 3 căni de pui fiert, tăiat cubulețe, aluat congelat pentru plăcintă.

În primul rând, va trebui să pregătiți bulionul de pui. Ori de câte ori vă rămân oase de pui, sau un pui la rotisor la îndemână, luați câțiva morcovi, o ceapă mare, niște țelină, sare și piper și 6-8 căni de apa, și fierbeți la foc mic pentru câteva ore. După aceea, strecurați și lăsați la răcit. Dacă aneți nevoie de bulion în cursul săptămânii, îl puteți păstra la frigider, dar dacă știți că nu îl veți folosi imediat îl puteți pune în pungi etichetate la congelator.

Modalitate simplă de preparare

Încinge uleiul într-o oală mare pentru ciorbă la foc mediu. Adăugați ceapa și țelina, și căliți timp de 4-5 minute. Adăugați cartofii și gătiți încă 2 minute. Zdrobiți și presărați cimbru și praf de usturoi peste legume. Amestecați și căliți încă un minut. Adăugați legumele congelate, bulionul de pui, sare și piper. Aduceți în punctul de fierbere, acoperiți cu un capac și gătiți timp de 15-18 minute sau până când cartofii sunt fragezi.

Într-un castron separat, amestecați laptele și făina, încercând să evitați formarea de prea multe cocoloașe, iar apoi adăugați amestecul în oală împreună cu puiul. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau până ce este gata de mâncat, amestecând până când ciorba capătă o consistență mai groasă.
Pentru a face blatul de plăcintă, așezați un strat de aluat congelat pe o suprafață plană, și tăiați 5-6 rondele folosindu-vă de un castron mic. Așezați rondelele de aluat pe o foaie de copt tapetată cu folie și pulverizată cu puțin ulei. Înțepăți-le ușor cu o furculiță pe margini, ungeți cu lapte pentru a se rumeni mai frumos (opțional) și coaceți la 220 de grade timp de 12-14 minute. Puneți câte o plăcintă deasupra fiecărui bol de ciorbă, chiar înainte de servire.

Adauga un comentariu