Culinar

Rețetă de chiftele de post cu dovlecei și ciuperci – Servește-le cu sos

Publicat: 25 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de chiftele de post cu dovlecei și ciuperci - Servește-le cu sos
Chifteluțele se pot servi cu sos de bulion sau, dacă nu ții post, cu sos de smântână și usturoi

Postul Paştelui este ocazia perfectă să încerci nişte chiftele de post cu dovlecei şi ciuperci. Sunt un aperitiv de post, gustos şi săţios. În mănăstiri se prepară şi pârjoluțele cu fasole, tot de post. Acestea însă, cu ciuperci, au drept „vedetă” pesmetul. Se pot servi simple ori cu salată verde.

Cine doreşte, poate prepara rapid un sos pentru această rețetă de chiftele cu dovlecei şi ciuperci. Mai întâi pui puţin ulei la încins, într-o tigaie. În momentul în care s-a înfierbântat, adaugă 2-3 linguri de făină de grâu şi amestecă în mod constant. Astfel te asiguri că nu se vor forma cocoloaşe. Urmează apoi să adaugi bulion şi apă. Amestecă bine şi lasă să fiarbă la foc mic, în jur de 10 minute. Verifică din când în când, ca să vezi dacă se prinde de fundul tigăii. La final potriveşte de sare şi piper. Dar hai să vedem şi această reţetă de chiftele de post cu dovlecei și ciuperci.

Ingrediente:

  • 2 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 3 fire ceapă verde
  • 2 cepe roșii
  • 3-4 căței usturoi
  • 100 g varză albă
  • 2 morcovi
  • 200 g pesmet alb
  • 2-3 linguriţe ulei de măsline
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper alb măcinat
  • 1 legătură mărar
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare rețetă de chiftele de post cu dovlecei și ciuperci:

Prima dată trebuie să cureţi şi să speli toate legumele. Apoi se dau pe răzătoarea mică. Cartofii se rad separat de restul legumelor şi se scurg bine de zeamă.
Varza se toacă mărunt şi se adaugă cu restul ingredientelor. Se spală şi verdeaţa, se toacă mărunt şi se pune peste ele. Se picură puţin ulei de măsline. Dacă ţi se pare că e prea moale compoziţia, se adaugă pesmet. Potriveşte de piper şi sare şi amestecă bine.
Apoi se condimentează cu sare și piper după gust și se frământă bine. Din compoziţia obţinută ia câte o lingură şi modeleaz-o în palmele umezite. Trece apoi fiecare bilă prin pesmet şi pune-o la prăjit. După câteva minute întoarce-o pe partea cealaltă.

Inspiră-te pentru gătit și din materialul video de mai jos:

Adauga un comentariu