Multe gospodine vor să afle care este cea mai simplă și bună rețetă de ciorbă de burtă prefiartă. Ciorba de burtă este gustoasă, aromată și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Pentru a obține un adevărat deliciu, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Iată o mâncare ideală de pregătit la mesele de sărbătoare.
Rețetă de ciorbă de burtă prefiartă
Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă, sățioasă și care să ne amintească de vremea copilăriei, putem face o ciorbă de burtă prefiartă. Aceasta este pe placul multora dintre noi și se face cu ingrefiente alese cu grijă și un strop de imaginație.
Ciorba de burtă prefiartă este ideală de servit la orice ocazie, mai ales la mesele de sărbătoare. Acest deliciu culinar merge servit cu câteva felii de pâine de casă, cu un pic de smântână, dar și cu arde iute. Rețeta poate fi ușor adaptată după gust și preferințe.
Pe lângă savuroasa ciorbă de burtă putem pregăti și o ciorbă de perișoare gustoasă. Aceasta este ideală la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese. La fel de bine putem face și o ciorbă de legume cu borș de casă acru. Pentru a obține cele mai bune ciorbe de casă, trebuie să facem un borș acrișor cu sau fără huște.
Ciorba de burtă este gustoasă, aromată și sățioasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, succesul culinar va fi garantat.
Cum să pregătești o mâncare delicioasă cu doar câteva ingrediente
Pentru ciorba de burtă prefiartă vom avea nevoie de 4 litri de apă, 1 kg de burtă prefiartă, foi de dafin, boabe de piper, 2 morcovi, o rădăcină de țelină, un pătrunjel, o ceapă, 3 gogoșari în oțet, 2 linguri de oțet, 2 gălbenușuri, 850 g de smântână, sare, piper, 2 căpățâni de usturoi și ulei.
Mai întâi se pun legumele la fiert. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, țelina se dau prin răzătoare și se fierb la foc mic apoi se curăță ceapa și se adaugă în oala cu legume fierte. Se pun câteva foi de dafin și boabe de piper.
După ce totul a fiert, se strecoară zeama și se pune deoparte. Burta prefiartă se fierbe bine în două ape cu un pic de oțet. Zeama de la legume se pune într-o oală mare la foc mic apoi se adaugă burta fiartă tăiată fâșii subțiri. Între timp se pisează usturoiul și se amestecă cu smântână, sare, piper și cu gălbenuș.
Zeama din oală se amestecă într-o altă cratiță cu amestecul obținut anterior. Se pun două linguri de oțet, iar dressing-ul se încorporează treptat în ciorba de burtă. Se amestecă totul foarte bine. Pentru a oferi ciorbei un plus de culoare și aromă se adaugă un morcov dat prin răzătoare și călit cu un pic de ulei.
La final, vom obține o ciorbă de burtă gustoasă, aromată și sățioasă. Ciorba de burtă este ideală de servit la mesele de sărbătoare în familie. Se face rapid, cu ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație.