Prima pagină » Culinar » Ciorbe si borsuri » Reteta de ciorba de hribi
Reteta de ciorba de hribi

Reteta de ciorba de hribi

12 iul. 2019, 12:57,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:23872;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

  • 500 gr de hribi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 felie de radacina de telina
  • 100 ml smantana
  • 50 gr parmezan ras
  • ulei
  • piper
  • zeama de lamaie  pentru acrit

Mod de preparare:

Se curata legumele si se toaca: ceapa se toaca solzisori, iar telina, morcovii se pastarnacul se toaca cubulete. Se pun la fiert in 2 litri de apa si putina sare. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga hribii tocati felii, 1 lingura de ulei si putin piper. Se lasa sa fiarba 10 minute si se stoarce in ciorba zeama de la o lamaie sau doua, astfel incat zeama sa fie acrisoara. Se mai lasa pe foc 5 minute. Ciorba se drege cu smantana amestecata cu parmezan ras. Se serveste calda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`