Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:23872;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}
Ingrediente:
- 500 gr de hribi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina de pastarnac
- 1 felie de radacina de telina
- 100 ml smantana
- 50 gr parmezan ras
- ulei
- piper
- zeama de lamaie pentru acrit
Mod de preparare:
Se curata legumele si se toaca: ceapa se toaca solzisori, iar telina, morcovii se pastarnacul se toaca cubulete. Se pun la fiert in 2 litri de apa si putina sare. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga hribii tocati felii, 1 lingura de ulei si putin piper. Se lasa sa fiarba 10 minute si se stoarce in ciorba zeama de la o lamaie sau doua, astfel incat zeama sa fie acrisoara. Se mai lasa pe foc 5 minute. Ciorba se drege cu smantana amestecata cu parmezan ras. Se serveste calda.