Culinar

Rețetă de cremă caramel pentru cele mai bune prăjituri de casă. Cum să obții un desert gustos și rafinat

Publicat: 27 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de cremă caramel pentru cele mai bune prăjituri de casă. Cum să obții un desert gustos și rafinat
Crema caramel este ideală pentru pregătirea unor torturi și prăjituri de casă delicioase.

Dacă vrem să pregătim un desert savuros și cremos, putem alege o rețetă de cremă caramel pentru cele mai bune prăjituri de casă. Crema caramel se face rapid, cu doar câteva ingrediente și vom pregăti un adevărat deliciu. Iată cum să obții un desert gustos și rafinat.

Rețetă de cremă caramel pentru cele mai bune prăjituri de casă

Când vine vorba de prăjiturile de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru iubitorii de deserturi cremoase, aromate și fine putem pregăti o cremă caramel cu care vom umple prăjiturile de casă.

Crema caramel are o textură aparte și merge de minune la prepararea prăjiturilor și torturilor. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Pe lângă o gustoasă prăjitură cu cremă caramel, putem face și una cu glazură de ciocolată.

La fel de bine, putem să pregătim la orice ocazie și o prăjitură cu blat însiropat și cremă de vanilie. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Un desert cu caramel îi va cuceri cu siguranță pe cei de la masă. La zi festivă putem pregăti un tort aniversar glasat cu cremă caramel și ornat cu fulgi de ciocolată sau cu fructe proaspete. Pentru a oferi desertului un plus de savoare, putem opta pentru un blat de tort pufos și îsiropat cu lapte și miere sau cu sirop obținut din compot. Deserturile cu cremă sunt rafinate, fine, aromate și gustoase.

Cum să pregătești rapid o cremă caramel aromată și fină

Pentru delicioasa cremă caramel vom avea nevoie de 4 gălbenușuri, 400 ml de lapte, 100 g de zahăr, 40 g de făină și un vârf de cuțit de sare.

Într-o cratiță se pun 50 g de zahăr și se caramelizează. În altă cratiță se pune laptele la fier, iar după ce zahărul s-a caramelizat se toarnă laptele fierbinte. Se lasă la foc mic până când zahărul ars se topește ușor și se amestecă cu laptele.

Între timp se mixează gălbenușurile cu restul de zahăr până când obținem o compoziție spumoasă. După ce zahărul s-a topit se adaugă făina. Ulterior se toarnă laptele cu caramel și se amestecă foarte bine pentru a se obține crema caramel. Se pune crema la fiert la foc mic pentru a se îngroșa. Se amestecă mereu pentru a nu se lipi crema de oală. Când este gata, se folosește crema pentru niște prăjituri de casă aromate, gustoase și aromate.

Crema caramel este ideală pentru pregătirea unor torturi și prăjituri de casă delicioase. Crema caramel se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Cu delicioasa cremă caramel putem glasa fursecuri sau cornulețe fragede și aromate. Pentru cei care adoră deliciile cu cremă, putem face și o cremă de vanilie, de lămâie sau de ciocolată cu care vom umple niște prăjituri de casă savuroase. Pe placul multora dintre noi este Prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie și foi făcute la dosul tăvii. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele tradiționale ale bunicii.

Adauga un comentariu