Culinar

Reţetă de gofre: Ingrediente şi mod de preparare

Publicat: 13 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reţetă de gofre Ingrediente şi mod de preparare

Franţa şi Belgia îşi dispută paternitatea acestui desert, ambele susţinând că sunt ţara de origine a îndrăgitelor gofre. Se pare că prima reţetă de gofre datează chiar din secolul al XIV-lea. Acum, gofrele sunt pregătite şi savurate întreaga lume. Fie că sunt simple sau cu vanilie, pudrate cu zahăr sau îmbrăcate în ciocolată, stropite cu miere sau cu sirop de arţar, ornate cu frişcă sau cu fructe, gofrele sunt pe placul tuturor. Iată o reţetă de gofre, uşoară şi savuroasă.

Ingrediente:

500 ml lapte integral
300-350 g făină
3 ouă
1 plic praf de copt
1 linguriţă extract vanilie
2 linguri zahăr
1 praf de sare
2 linguri unt
unt pentru uns formele

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul, extractul de vanilie şi sarea. Adaugi laptele treptat. Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt, apoi o încorporezi în amestecul lichid, amestecând cu un tel. Trebuie să obţii un aluat omogen, ca o smântână groasă, dar care să curgă. La final, adaugi untul topit şi răcit. Laşi aluatul de gofre 30 de minute şi omogenizezi din nou.

Încălzeşti bine formele de gofre, le ungi cu unt topit, apoi, cu un polonic, torni din aluat. Coci gofrele până se caramelizează uşor. Le serveşti calde, cu toppingul preferat: zahăr pudră, miere, ciocolată, îngheţată, frişcă, fructe etc.

Adauga un comentariu