Culinar

Rețetă de pandișpan pufos pentru masa de Paște. Cum să pregătești un desert de casă delicios

Publicat: 12 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de pandișpan pufos pentru masa de Paște. Cum să pregătești un desert de casă delicios
Pandișpanul de casă poate fi făcut simplu, cu fructe proaspete, cu cremă de vanilie sau frișcă, dar și cu sosuri de ciocolată.

Multe gospodine aleg savuroasa rețetă de pandișpan pufos pentru masa de Paște. Acest desert aromat și rafinat este ideal la ceas de sărbătoare, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pandișpanul poate fi făcut simplu sau cu fructe, cu ciocolată și alune. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Iată cum să pregătești un desert de casă delicios.

Rețetă de pandișpan pufos pentru masa de Paște

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert irezistibil ideală este o rețetă de pandișpan pufos pentru masa de Paște. Pandișpanul este gustos, aromat și ușor de făcut. Pentru acest desert făcut după rețeta bunicii avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu cel mai bun pandișpan de casă.

Pentru a oferi acestui deliciu un plus de savoare, putem să facem un pandișpan cu cremă de zahăr ars. Acesta este aromat și are un aspect deosebit, fiind ideal la zi de sărbătoare alături de alte bucate alese. Pandișpanul pufos îl putem face și cu câteva mere sau cu alte fructe în funcție de preferințe. Toate aceste delicii sunt rafinate, gustoase și pe placul celor de la masă.

Trucuri care te vor ajuta să obții un desert de casă aromat și rafinat

Pentru un pandișpan pufos și gustos vom avea nevoie de 10 ouă, 200 g de zahăr, 200 g de făină, 1 pliculeț de praf de copt, esență de vanilie și un praf de sare. Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă în două boluri. În compoziția de albușuri se pune un praf de sare și se amestecă din nou. Se toarnă în compoziția de albușuri zahărul și se mixează foarte bine până când acesta se topește. Compoziția de gălbenușuri se adaugă peste cea de albușuri și se amestecă din nou.

Se încorporează făina și praful de copt și se amestecă până când nu se mai formează cocoloașe și se obține o compoziție omogenă. Se adaugă esența de vanilie, iar compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Se pune tava la cuptor timp de 35 de minute până când pandișpanul capătă o culoare aurie deasupra. Se poate verifica dacă savurosul desert este gata aplicând testul cu scobitoarea.

La final, se scoate pandișpanul pufos din cuptor, se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr vanilat apoi se servește. Cu siguranță vom obține un desert irezistibil pentru toți cei de la masă. Pandișpanul pufos și aromat este ideal la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Acesta este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, rezultatul va fi un desert încântător.

Pandișpanul de casă poate fi făcut simplu, cu fructe proaspete, cu cremă de vanilie sau frișcă, dar și cu sosuri de ciocolată. Pentru a obține un pandișpan pufos și aromat trebuie să folosim ouă proaspete, ingredientele să fie ținute la temperatura camerei, iar albușurile și gălbenușurile să fie bătute spumă. De asemenea, făina și praful de copt se vor cerne foarte bine, iar pandișpanul trebuie băgat la copt nu înainte de a preîncălzi cuptorul. Toate aceste trucuri ne vor ajuta să obținem cel mai bun pandișpan.

Adauga un comentariu