Culinar

Reţetă de pască cu brânză de vaci şi stafide – Gust desăvârșit

Publicat: 15 mart. 2021
Pasca cu branza de vaci si stafide pe masa
Pasca este un produs cu specific pascal, care amintește de azima mâncată de Iisus Hristos la Cina Cea de Taină

Notează-ţi în caiet această reţetă de pască cu brânză de vaci şi stafide. Are gust tare bun şi se prepară uşor. Aşadar, dacă eşti începător în ale gătitului, nu trebuie decât să respecţi lista de ingrediente de mai jos şi modul de preparare, descris pas cu pas.

De o reţetă de pască cu brânză de vaci şi stafide are nevoie orice gospodină. Postul Paştelui a început, astfel că trebuie să dăm drumul şi pregătirilor pentru această mare sărbătoare a creştinătăţii. Vorbim, bineînțeles, de un produs pascal foarte versatil, pentru care se găsesc o mulțime de rețete. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente pentru aluat:

  • 50 g unt
  • 1/2 cub drojdie proaspătă
  • 260 g făină
  • 1 ou
  • 4 linguri lapte călduţ
  • 50 g zahăr
  • 1 praf sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 750 g brânză de vaci
  • 150 g smântână
  • 100 g stafide
  • 1 lămâie
  • 1 ou
  • 50 g griș din grâu
  • 4 linguri frișcă lichidă
  • 200 g zahăr
  • 1 praf sare

Mod de preparare:

Prima dată trebuie să topeşti untul pentru aluat. Pune făina într-un bol mare şi fă o gaură în ea. Presară nişte sare pe margine. Dizolvă drojdia în lapte călduţ şi toarn-o în adâncitura din făină. Presara puţină făină peste şi lasă așa în jur de 20 de minute. Acoperă bolul cu un prosop curat. În momentul în care stratul de făină are fisuri, adaugă zahărul, untul topit şi răcit şi oul. Amestecă bine şi frământă până când aluatul se desprinde uşor de bol. Acoperă-l şi lasă-l să crească în jur de 1-2 ore, într-un loc călduţ.

După ce aluatul a crescut, presară făină pe masă şi pune-l acolo. Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Întinde puţin aluatul, pune-l într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt şi lasă-l aşa. Ca să-l întinzi, foloseşte un sucitor. Ai grijă ca marginile să acopere şi pereţii tăvii.

A venit momentul să te ocupi de umplutură. Mai întâi spală bine lămâia şi dă-o pe răzătoare. Separă oul. Pune într-un bol: frişca, brânza, zahărul, coaja de lămâie, stafidele, smântâna, grisul şi gălbenuşul. Amestecă pentru a obţine o compoziţie omogenă. Albuşul se bate spumă cu puţină sare. Se încorporează în cremă.

Întinde crema peste foaia de aluat. Bagă tava în cuptor pentru circa 40 de minute. Dacă ţi se pare că pasca se rumeneşte mult prea repede, acoper-o c folie de aluminiu. După ce a expirat timpul de coacere, mai las-o în cuptor vreun sfert de oră.





Adauga un comentariu