Culinar

Reţetă de paste cu cârnaţi. De ce ingrediente ai nevoie

Publicat: 29 apr. 2020

Fie că sunt proaspeţi, fie că sunt afumaţi, cârnaţii pot fi vedeta multor preparate. De ce să te limitezi să-i prepari doar fripţi sau prăjiţi? Încearcă-i în aceste combinaţii savuroase!

Ingrediente:

500 g paste, după preferinţă
500 g cârnaţi semiafumaţi, groşi
1 lingură ulei

Pentru sos:

200 ml smântână lichidă
50 g parmezan
pătrunjel tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă cu sare, potrivit instrucţiunilor de pe pachet. Când sunt gata le scurgi şi le pui într-un castron. Între timp, tai cârnaţii felii şi îi prăjeşti în puţin ulei, într-o tigaie. Când sunt bine rumeniţi, îi scoţi pe şervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.

Pui smântâna într-o crăticioară, la foc mic, şi adaugi parmezanul ras. După ce dă într-un clocot stingi focul. Torni sosul peste paste, adaugi cârnaţii şi decorezi cu pătrunjel verde tocat.





Adauga un comentariu