Această plăcintă cu smântână are un gust deosebit și se prepară foarte ușor. Veche de pe vremea lui Mihai Vodă Valahul, această rețetă nu trebuie să-ți lipsească.
Ingrediente:
- un kg de foi de plăcintă subțiri
- un kg de smântână groasă
- 8 ouă
- 200 grame stafide
- 200 grame de zahăr
Mod de preparare:
Plăcintă cu smântână. Pe un talger dreptunghiular uns cu unt, se așează un strat de 15 foi de plăcintă stropindu-se între fiecare unt topit, apoi se pune smântâna amestecată cu gălbenușele bătute temeinic și albușurile bătute foarte tare spumă iar jumătate din zahăr se presară în ploaie, scrie keracalita-jaristea.ro.
Stratul în talger să fie gros de 3 degete pudrând-se pe deasupra cu zahăr și cu stafide puse dinainte la înmuiat în rom. Se repetă procedeul cu celelate 15 foi, unse și ele cu untul, smântâna și zahărul și se lucrează grabnic, să nu se lase smântâna din cauza zahărului. Se coace la foc potrivit.