Culinar

Rețetă de plăcintă cu mere cu foi. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative

Publicat: 17 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de plăcintă cu mere cu foi. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative
Plăcinta cu mere cu foi este pufoasă, aromată și ușor de pregătit.

Multe gospodine vor să afle care este cea mai bună rețetă de plăcintă cu mere cu foi. Savuroasa plăcintă cu mere le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Plăcinta cu mere făcută cu foi fragede coapte la dosul tăvii are o aromă deosebită, este fragedă și incredibil de gustoasă. Iată cum poți pregăti acasă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Rețetă de plăcintă cu mere cu foi

Dacă vrem să pregătim acasă un desert pufos, aromat și gutos, ideală este o plăcintă cu mere cu foi. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Plăcinta cu mere este adorată de mulți dintre noi și poate fi făcută la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un desert tradițional delicios.

Pentru iubitorii de delicii savuroase făcute după rețeta bunicii putem face și un chec pufos. Acesta se poate face cu lapte, cu fructe uscate, cu cremă de ciocolată sau cu nucă. La fel de bine putem pregăti și o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta este pufoasă, aromată și merge de minune la orice masă și la orice ocazie.

Gustoasa rețetă de plăcintă cu mere cu foi este perfectă pentru meselee de sărbătoare în familie. Cu doar câteva ingrediente și un strop de iamginație vom obține un adevărat deliciu.

Cum să pregătești un desert de casă savuros

Pentrru delicioasa plăcintă cu mere cu foi vom avea nevoie de 200 g de făină, 100 ml de apă, 3 linguri de ulei, 1 lingură de oțet, 1 vârf de linguriță de sare și zahăr pudră pentru decor, ingrediente necesare pentru foile de aluat. Pentru umplutură vom folosi 1 kg de mere, 50 g de zahăr, 1 linguriță de pudră de scorțișoară, 2 linguri de ulei și 2 linguri de nucă măcinată.

Mai întâi vom pregăti foile de aluat. Într-un vas se pune făina cu sare apoi se toarnă apa, uleiul și oțetul și se amestecă foarte bine. Se frământă aluatul foarte bine pentru a se omogeniza toate ingredientele și a se obține un aluat elastic și ferm.

Se lasă aluatul la dospit apoi se împarte în bucăți și se întinde bine pentru a obține foi de aluat subțiri. Între timp vom pregăti umplutura cu mere. Se spală merele și se curăță apoi se dau prin răzătoare. Se amestecă merele rase cu zahărul, nuca măcinată și pudra de scorțișoară.

Se pune prima foaie de aluat unsă cu ulei într-o tavă întinsă apoi se așază umplutura de mere. Se rulează foarte strâns plăcinta apoi se procedează la fel cu cealaltă foaie de aluat și cu restul de umplutură. Plăcintele rulate se așază în tava întinsă și se dau la cuptor timp de 40 de minute, până se rumenesc ușor deasupra.

Când este gata, se scoate plăcinta din cuptor, se pudreaă cu zahăr vanilat apoi se lasă la răcit și se feliază pentru a fi servită. Plăcinta cu mere cu foi este pufoasă, aromată și ușor de pregătit. Acest desert va fi adorat de toți cei dragi și le va aminti de copilărie și de rețetele savuroase ale bunicii.

Adauga un comentariu