Prima pagină » Culinar » Reţetă de plăcinţele cu ananas şi cremă de vanilie
Reţetă de plăcinţele cu ananas şi cremă de vanilie

Reţetă de plăcinţele cu ananas şi cremă de vanilie

23 mart. 2020, 11:57,
în Culinar

In această perioadă, e foarte probabil să ai în casă conserve de ananas. Profită de ele şi foloseşte-le în aceaste plăcinţele pline de arome!

Ingrediente pentru aluat:

1 pachet aluat foitaj
1 ou
2 conserve cu ananas felii

Pentru cremă:

500 ml lapte
100 g zahăr
4 plicuri zahăr vanilat
4 gălbenuşuri
35 g amidon de porumb
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Dezgheţi foile de aluat şi le împarţi în pătrate cu latura de aproximativ 10 cm. Le aşezi într-o tavă tapetată, cu spaţii între ele, apoi le ungi cu oul bătut şi aşezi deasupra câte o felie de ananas. Dai tava la cuptor până se rumeneşte foitajul. Îl laşi să se răcească. Dacă nu ţi-au încăput toate bucăţile de aluat într-o tavă, repeţi cu cele rămase.

Pentru crema de vanilie, mixezi gălbenuşurile cu amidonul, zahărul tos şi sarea. Pui laptele pe foc şi, după ce s-a încălzit puţin, încorporezi gălbenuşurile, amestecând energic la început. După ce s-a îngroşat crema, pui zahărul vanilat, mai amesteci puţin şi dai deoparte. Laşi crema să se răcească înainte să o pui într-un poş.

Iei fiecare pătrat şi bagi poşul într-o laterală cât de mult poţi apăsa, apoi îl umpli cu cremă de vanilie. Repeţi până când termini crema şi, înainte să serveşti, presari zahărul pudră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`