Culinar

Rețetă de prăjitură Nașa – Ideală pentru masa de sărbători

Publicat: 15 oct. 2020
imagine cu farfurie cu prajitura Nasa
Ce are așa deosebit prăjitura Nașa? Simplu: nuca prăjită și măcinată

Are un nume deosebit, dar gustul e şi mai şi. Vorbim despre o reţetă de prăjitură Naşa. Este potrivită pentru a fi preparată indiferent de ocazie. Dacă vrei să îi impresionezi pe musafiri, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în afară de aceasta, pe platou te sfătuim să pui şi câteva porţii de prăjitură cu Nutella ori prăjitura Valurile Dunării.

În modul de preparare de mai jos trebuie să faci o bezea cu nucă măcinată mai mare. Atenţie la ea! E destul de grea, astfel că, la asamblare, trebuie să întinzi mai puţină cremă pe foaia de napolitană de la bază. Cât despre bezea, se coace în cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute. Bezeaua e gata de mixat atunci când nu se mai dezlipeşte de paletele mixerului.

Ingrediente pentru blat:

  • 12 albuşuri
  • 12 gălbenuşuri
  • 400 gr zahăr
  • circa 400 gr făină (o cană şi jumătate)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1/2 pachet margarină
  • 2 foi de napolitană dintr-un pachet mare
  • circa 250 gr nucă

Mod de preparare:

Mai întâi coci nuca în cuptor sau într-o tigaie, la foc mediu. Apoi îi zdrobeşti cu sucitorul sau cu ciocanul de şniţele. Bate spumă albuşurile, cu puţin zahăr, ca să obţii compoziţia de bezea adevărată.
Într-un bol mai mare pune făina cernută în prealabil, praful de copt şi nuca măcinată. Amestecă cu o lingură de lemn şi încorporează şi bezeaua. Amestecă uşor, de jos în sus. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune compoziţia în ea. Bagă tava în cuptorul încins la 170 de grade Celsius.

Cât timp se coace blatul, prepară crema. Ai nevoie de gălbenuşurile de la 12 ouă. Trebuie să le freci cu zahăr până obţii o compoziţie care seamănă cu smântâna. Pune vasul cu crema la bain-marie şi continuă să amesteci cu telul, până capătă consistenţă unei creme clasice. Înainte de a lua de pe foc, adaugă un plic de zahăr vanilat. În momentul în care crema aproape s-a răcit complet, încorporează margarina la temperatura camerei.

Asamblare rețetă de prăjitură Nașa:

Pune o foaie de napolitană pe un platou. Întinde crema pe ea, apoi blatul copt, iar cremă, iar la final altă foaie de napolitană. Bagă prăjitura în frigider pentru aproximativ 2 ore.
Sfat: pune mai puţină cremă pe foaia de la bază pentru că blatul cu nucă e destul de greu.

Ce părere ai: e uțor sau greu să prepari această rețetă de prăjitură Nașa?

Adauga un comentariu