Culinar

Rețetă de ruladă de miel – Simplă ca bună ziua și foarte gustoasă

Publicat: 16 mart. 2021
tocator de lemn cu rulada de miel si crengute de rozmarin
Carnea pentru rulada de miel se ține la rece minim 5 ore, condimentată în prealabil

Completează-ţi meniul pentru masa de Paşti cu o reţetă de ruladă de miel. Poate fi servită cu un pahar de vin alb. Cu siguranţă, musafirii vor fi impresionaţi de bunătăţile pe care le vei pune pe masă, printre care şi pască, drob de miel şi cozonac.

Această reţetă de ruladă de miel se prepară relativ uşor şi cu ingrediente puţine. Ai grijă să foloseşti carne cât mai proaspătă. Vinul îi dă o aromă cu totul aparte, iar condimentele o vor frăgezi şi aromatiza. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 350 gr pulpă de miel
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 linguriță măghiran
  • 1 linguriță cimbru
  • 5 foi de dafin
  • 2 linguriţe sare de mare
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 linguriţa piper negru

Mod de preparare rețetă ruladă de miel:

Mai întâi se spală bine carnea. Apoi se dezosează pulpele. Bate carnea cu ciocanul de șniţele de câteva ori. Condimenteaz-o, unge-o cu ulei şi pune-o într-un lighean. Bagă ligheanul în frigider pentru cel puţin 10 ore.

A doua zi rulează carnea, leag-o cu o sfoară alimentară şi pune-o într-o tavă unsă cu ulei. Bag-o în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, pentru 55-60 de minute. O dată la 15 minute toarnă puţină apă în tavă şi întoarce rulada pe partea cealaltă.
După circa 50-60 de minute adaugă vinul şi acoperă tava cu o bucată de folie de aluminiu. Mai lasă rulada în cuptor încă vreo 20 de minute. Pentru această reţetă de ruladă de miel prepară o salată de crudităţi sau, pur şi simplu, serveşte-o cu salată verde.

Secrete culinar despre carnea de miel

Iată ce să ştii despre carnea de miel înainte de a te apuca de gătit:

  • ca să îndepărtezi mirosul specific, indiferent de reţeta pe care vrei să o prepari, ţine carnea într-o marinada făcută din: apa sărată, foi de dafin, oţet de vin, 2 cuişoare şi piper;
  • alt secret ca să îi înlături mirosul constă în opărirea cărnii în lapte clocotit, înainte de a o găti efectiv. După câteva minute de opărire, ia laptele de pe foc şi ţine carnea în el. Bineînţeles, laptele trebuie să o acopere complet;
  • pentru un gust desăvârşit, indiferent de reţetă, peste carne se adauga zeamă de lămâie, felii de lămâie şi vin;
  • 100 gr de carne de miel conţin doar 144 de calorii.




Adauga un comentariu