Culinar

Rețetă de salată boeuf ca la mama acasă. Cum să îi cucerești pe cei dragi cu o mâncare delicioasă

Publicat: 15 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de salată boeuf ca la mama acasă. Cum să îi cucerești pe cei dragi cu o mâncare delicioasă
Salata boeuf este nelipsită la mesele festive, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom bucura de gustul unui preparat savuros.

La mesele de sărbătoare gospodinele optează pentru delicioasa rețetă de salată boeuf ca la mama acasă. Salata boeuf este pe placul multora dintre noi, fiind gustoasă și cu un aspect deosebit. Pentru a pregăti acasă acest deliciu, vom avea nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Rețetele de salată boeuf sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Iată cum să îi cucerești pe cei dragi cu o mâncare delicioasă.

Rețetă de salată boeuf ca la mama acasă

La ceas de sărbătoare gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și pregătesc mâncăruri delicioase, aromate și cu un aspect deosebit. Nelipsită de la mesele festive este salata boeuf făcută ca la mama acasă. Acest preparat savuros este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține o mâncare savuroasă.

Pe lângă salata boeuf apreciată de mulți dintre noi, doamnele mai pregătesc și alte delicii precum un piept de pui la cuptor cu smântână. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un adevărat deliciu. La mesele de sărbătoare nu trebuie să lipsească și niște sarmale gustoase, făcute după rețeta de odinioară a bunicii. Pentru ca succesul să fie garantat, este important să știm cum să pregătim corect umplutura pentru niște sarmale delicioase și aromate.

Salata boeuf este ușor de făcut și pe placul multora dintre noi, iar dacă avem în vedere câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă.

Cum să pregătești acasă un preparat culinar savuros

Pentru delicioasa salată boeuf vom avea nevoie de 8 morcovi, 4 rădăcini de pătrunjel, 1 țelină, 3 cartofi, 6 castraveți murați, 150 g de mazăre, 500-600 g de carne de vită sau de pui, sare, iar pentru maioneză vom folosi 2 gălbenușuri fierte tari, 2 gălbenușuri crude, 2 linguri de muștar și 200 ml de ulei de floarea soarelui.

Pentru decor vom avea nevoie de măsline, felii de gogoșari murați în oțet, morcovi fierți, castraveți murați, albuș de ou fiert și câteva frunze de pătrunjel.

Mai întâi se pregătește carnea de vită sau de pasăre, se spală, se taie în bucăți potrivite și se pune la fiert într-o oală mare. Se îndepărtează spuma pe toată perioada fierberii și se pune un pic de sare în apă. Se verifică cu o furculiță carnea dacă este fiartă suficient, se scoate din zeamă și se lasă la răcit.

După ce carnea s-a răcit, se taie mărunt în cubulețe sau fâșii subțiri. După aceea se curăță legumele, se spală și se pun la fiert. După ce legumele sunt fierte suficient, se taie mărunt. La fel se procedează și cu cartofii. Ulterior se pune mazărea la fiert, iar când este gata se amestecă împreună cu celelalte legume fierte. La final se taie castraveții murați în cuburi mici și se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se întrepătrund.

Pentru pregătirea maionezei vom mixa 2 gălbenușuri fierte tari împreună cu 2 gălbenușuri crude și 2 linguri de muștar. După ce am obținut o compoziție omogenă și cremoasă se pune uleiul apoi zeama de lămâie, sare și piper după gust. Se amestecă maioneza împreună cu salata boeuf apoi se așază pe un platou și se ornează cu albuș de ou fiert, măsline, ardei și frunze de pătrunjel. Cu siguranță vom obține o salată boeuf gustoasă și cu un aspect deosebit.

Salata boeuf este nelipsită la mesele festive, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom bucura de gustul unui preparat savuros. Acest deliciu este pregătit de gospodine la ceas de sărbătoare alături de alte bucate alese.

Adauga un comentariu