Prima pagină » Culinar » Rețetă delicioasă de ciulama de hribi. Trebuie să o încerci

Rețetă delicioasă de ciulama de hribi. Trebuie să o încerci

06 mai 2024, 14:00,
BZI.ro, în Culinar

Chiar dacă încă ne aflăm în perioada sărbătorilor pascale, nu strică să încercăm ceva inedit: o rețetă de ciulama de hribi cu care vei surprinde pe toată lumea. Vezi în continuare de ce ai nevoie și cum se face

Ciulama de hribi. Ingrediente

Pentru a prepara această rețetă delicioasă ai nevoie de: 1 ceapa, 1 cățel de usturoi, 1 punguța hribi congelați, 4 linguri cu vârf smântâna de tara, 1 lingura rasa faina, sare, piper, 5 crenguțe mărar verde, 2 linguri ulei.

Din aceste ingrediente ies două porții. Dacă doriți să faceți mai multe, dublați sau triplați ingredientele.

Mod de preparare

Hribii îi punem la dezghețat într-o sită ca să se scurgă de zeamă. Daca folosiți hribi proaspeți îi curățați, spălați și îi opăriți puțin înainte să pregătiți ciulamaua.

Curățăm ceapa, o tocăm mărunt, usturoiul îl curățăm și îl tăiem feliuțe.

Într-o tigaie încingem uleiul, punem ceapa, usturoiul, 4-5 linguri de apă și le înăbușim.

Hribii dezghețați și bine scurși, îi tăiem bucăți potrivite și îi adăugăm peste ceapă.

Turnăm o căniță de apă, condimentăm cu sare, piper și lăsăm să scadă bine. Dacă vi se pare că ceapa nu este bine făcută mai stropiți cu puțină apă caldă. Într-un bol amestecăm smântâna cu faină iar când ciupercile sunt scăzute adăugăm amestecul de smântâna.

Învârtim bine să nu se prindă de tigaie, dăm focul la mai mic și mai dăm 4-5 clocote. Tragem ciulamaua de pe foc, spălăm mărarul verde, îl tocăm și îl presărăm peste. Amestecăm și acoperim 5 minute să își ia din aroma mărarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *