Prima pagină » Culinar » Rețetă delicioasă de mâncare de post rapidă

Rețetă delicioasă de mâncare de post rapidă

03 mai 2024, 08:45,
în Culinar

Chiar dacă postul Paștelui se apropie de final iar românii sunt nerăbdători să-și deguste bucatele de pe masa de Paști, cu toții știm cât de delicioase sunt rețetele de mâncare de post mai ales cu gătire rapidă. Legume precum cartofii, varza, roșiile și fasolea sunt doar câteva dintre ingredientele “vedetă” regăsite în rețetele de post. În acest articol vă vom pune în temă cu o selecție de rețete de post atât savuroase cât și rapide!

Rețetă de mâncare de post cu gătire rapidă

Rețeta ce v-o prezentăm astăzi este cea de tocăniță de de cartofi cu ciuperci. Această mâncare nu doar că se gătește extrem de repede, dar este și foarte gustoasă.

Pentru a o prepara avem nevoie de: doi căței de usturoi, 200 grame de ciuperci, un morcov, o mână de roșii cherry, 150 g piure de roșii, o mână de mazăre congelată, 300 grame de cartofi, o lingură de boia de ardei dulce, o cană de apă (250 ml), un praf piper negru, un praf ghimbir, două linguri de ulei, două linguri de pătrunjel.

Mod de preparare:

Pentru a prepara această rețetă trebuie să toci mărunt usturoiul și roșiile, apoi taie ciupercile grosier și taie morcovul rondele. Mai apoi curăță și taie cartofii cuburi. Într-o cratiță încăpătoare călește usturoiul, adaugă ciupercile, boia, piperul și amestecă bine, la foc mic, pentru 3-5 minute.

După ce s-a scurs timpul, adaugă cartofii, morcovii, apa și amestecă bine. Pune capacul cratiței și las-o să fiarbă la foc mic pentru 20 de minute. Ridică apoi capacul, adaugă mazărea, roșiile mărunțite și sosul de roșii și mai lasă tocana de ciuperci și cartofi pentru încă 10 minute.

Daca vrei ca sosul să îți iasă mai gros, zdrobește câțiva din cartofii tăiați cubulețe, apoi amestecă în tocană. Vei observa cum sosul începe să se îngroașe și va fi numai bun de mâncat cu mămăliguța sau pâine. Potrivește tocana cu sare și piper, apoi adaugă pătrunjelul tocat mărunt și, voila! Mâncarea este gata de servit.

Ce alte mâncăruri de post au o gătire rapidă

Pe lângă rețeta prezentată astăzi, mai există o multitudine de rețete de post cu gătire rapidă. Următoarele exemple sunt la îndemâna oricui și pot fi gătite de oricine, cu sau fără experiență în bucătărie.

Mămăliga cu legume la tigaie, tocănița de ciuperci, salata de fasole boabe, sote de legume cu orez, supa de roșii cu tăiței, fasolea bătută, plăcinta cu cartofi și mărar, varza călită cu orez, ciulamaua de ciuperci cu cartofi sunt doar câteva dintre rețele delicioase de post cu o gătire rapidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`