Culinar

Cum poți face salata de boeuf de post: Rețeta sănătoasă și delicioasă pe care o poți face de sărbători

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cum poți face salata de boeuf de post Rețeta sănătoasă și delicioasă pe care o poți face de sărbători
Salata de boeuf de post este o salată care se face ușor cu un gust plăcut și delicios

Salata de boeuf este un reper important în gastronomia românească, acest deliciu se servește în special în perioada sărbătorilor. Cu toate acestea, preparatul poate fi făcut și în perioada postului. Iată cum se prepară.

Nu există casă în care de sărbători să nu găsești salată boeuf. Gustul inegalabil, dar și aroma acestei salate cu siguranță îți aduc aminte de cele mai frumoase momente cu familia. Gustul salatei de boeuf de post, însă, rămâne la fel de savuros ca al celei făcute cu carne. Iată lista de ingrediente dar și modul de preparare a acestui deliciu ce nu conține carne, dar are același gust inegalabil.

Cum se prepară salata de boeuf de post

Pentru început avem nevoie de următoarele ingrediente: aproximativ 500 de grame de cartofi sau 5 cartofi nu prea mari, 4 morcovi, jumătate de rădăcină de țelină, 100 de grame de măsline negre fără sâmburi, câțiva castraveți murați (de preferat în oțet), sare și piper. Pentru maioneză avem nevoie de două linguri de apă rece, 2 linguri de muștar ne-picant, o ceașcă de ulei (aproximativ 100 ml), zeamă de lămâie și sare. Desigur, pentru ornare mai aveți nevoie de câțiva castraveți, măsline negre și ardei roșii.

Pentru început, spălam și apoi punem la fiert legumele în apă rece, adăugăm puțină sare. După ce s-au fiert, le lăsăm la răcit, apoi le curățăm și le tăiem în cubulețe mici. Într-o altă oală, punem la fiert cartofii, curățați și tăiați rondele. După ce s-au fiert, îi lăsăm la scurs și îi mixăm până s-au zdrobit. În acest timp, punem ulei în timp ce mixăm în continuare. Adăugăm apoi muștarul, apa rece, sarea și mixăm în continuare punând ulei. Adăugăm și zeama de lămâie, câțiva stropi. Într-un bol, punem legumele, castraveții tăiați cubulețe mici, măslinele, maioneza și amestecăm. Punem sare după gust. Punem compoziția într-o tavă, o ornăm și o punem la rece.

Cum să prepari maioneza de post

Dacă crezi că salata de boeuf nu există fără maioneză, atunci și aceasta se poate prepara fără a adăuga ou sau alte alimente de proveniență animală. Pentru început ai nevoie de 150 ml de năut, trei linguri de muștar, 250 ml de ulei de floarea soarelui, sare și piper, și desigur, zeamă de lămâie.

Pentru început, se scurg fasolele din conservă și se pun deoparte, năutul se bagă într-un blender împreună cu 2 lingurițe cu vârf de muștar, se toarnă ușor 200 de ml de ulei de floarea soarelui și se mixează cu mișcări rotative de sus în jos. Dacă nu aveți blender, atunci puteți să folosiți un mixer, mai ales dacă faceți o cantitate mai mică de maioneză. Se adaugă apoi restul de ulei de floarea soarelui și se mixează până obțineți aceeași consistență cremoasă ca la maioneza cu ou. Se adaugă apoi sare și zeamă de lămâie după gust.

Această salată este una dintre variantele salatei de boeuf; pe lângă faptul că are același gust ca salata cu carne, aceasta este mult mai sănătoasă și slabă în grăsimi și calorii, astfel fiind o variantă mult mai bună dacă doriți să scăpați de kilogramele în plus.

Salata de boeuf de post este o salată care se face ușor cu un gust plăcut și delicios.

Comentarii
  • Salata de boeuf nu poate fi de post…Boeuf inseamna VITA! Se poate numi salata de legume cu maioneza de post….Nici atunci cand se face cu carne de pui nu se poate numi in acest fel….Nu BOEUF!

Adauga un comentariu