Iată cum poți prepara prăjitura cu biscuiți oreo și budincă, un desert delicios, ideal pentru un moment de răsfăț sau pentru a-ți impresiona musafirii.
Prăjiturile cu acest tip de biscuite și cu budincă au devenit foarte apreciate în ultimul timp. Aceasta este o rețetă fără coacere, care se face imediat și care te va impresiona cu siguranță.
Iată cum poți prepara prăjitura cu biscuiți oreo și budincă
Pentru a o prepara, vei avea nevoie de 450-500 grame de biscuiți oreo, de 120 grame de unt topit, de 230 grame de cremă de brânză la temperatura camerei, de 130 grame de zahăr pudră, de 230 ml de frișcă, de 150 grame de budincă de ciocolată și de 800 ml de lapte.
Mărunțește biscuiții oreo cu orice instrument și pune separat o parte din cantitate pentru decor la sfârșit. Restul de biscuiți pune-i pe fundul unui vas și pune deasupra lor untul topit și presează-i cu o furculiță. Mixează apoi crema de brânză până când aceasta devine pufoasă, adaugă zahărul pudră și amestecă din nou, dar la o viteză mai mică. După ce s-a omogenizat totul, amestecă crema de brânză cu jumătate din cantitatea de frișcă și toarnă totul peste blatul de biscuiți.
Pregătește budinca conform instrucțiunilor de pe pachet și las-o la odihnit pentru 5-10 minute, apoi toarnă peste ea stratul de cremă de brânză și restul de frișcă. Acum presară restul lăsat la început de biscuiți mărunțiti și acoperă vasul cu folie sau cu un capac și dă-l la frigider pentru minim 2-3 ore înainte de a servi prăjitura, ideal peste noapte.
Acest desert este cremos, elegant și foarte ușor de făcut, perfect pentru orice ocazie.
Cum poți face un desert la pahar cu aceleași elemente
Pentru acest desert la pahar vei avea nevoie de 20 de biscuiți oreo, 300 ml de frișcă, 250 grame de mascarpone, 100 grame de zahăr, de esență de vanilie după gust sau de oricare preferi, de 1 plic de budincă de ciocolată, de 500 ml de lapte și de 3 linguri de zahăr.
Se fierbe budinca de ciocolată conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se lasă la răcit după ce s-a acoperit cu folie, ca să nu facă o crustă. Se bate frișca spumă și se împarte cantitatea în 3 părți egale, apoi mascarponele se amestecă cu esența aleasă, zahărul și o parte din frișcă. După ce s-a răcit budinca se amestecă cu a doua parte din frișcă și se pregătesc paharele în care se va pune.
În fiecare pahar se mărunțeste câte un biscuite oreo, se pune crema de mascarpone, crema de budincă, încă un biscuite mărunțit, mascarpone și apoi iar budincă. La final se mai pune un strat de frișcă și se decorează cu biscuiți oreo rupți în două sau mărunțiți și se dă la frigider pentru minim 30 de minute.
Aceste rețete pentru prăjitura cu biscuiți și budincă de ciocolată reprezintă o idee de desert absolut delicios, foarte ușor de realizat, ideal pentru orice moment al zilei și pentru toți membrii familiei.