Culinar

Budincă de vanilie de casă. Rețeta cu care îi vei impresiona pe cei dragi

Publicat: 13 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Budincă de vanilie de casă. Rețeta cu care îi vei impresiona pe cei dragi
Budinca de vanilie de casă se face rapid și este ideală de servit la orice masă.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă o budincă de vanilie de casă. Aceasta este cremoasă, gustoasă și merge de minune în sezonul de vară, dar și iarna, alături de alte delicii. Budinca de vanilie se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar rețeta este simplă și ideală pentru începători. Budinca poate fi făcută cu vanilie sau cu ciocolată, în funcție de gust și de preferințe. Iată rețeta cu care îi vei impresiona pe cei dragi.

Budincă de vanilie de casă

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert cremos, gustos, fin și aromat, putem face o budincă de vanilie de casă. Aceasta este ideală de servit la orice masă și la orice ocazie. Budinca se face cu doar câteva ingrediente și avem nevoie de un strop de îndemânare și imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Budinca de vanilie de casă este pe placul multora dintre noi, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un adevărat deliciu. Pentru iubitorii de deserturi cremoase putem face și o prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie și foi fragede. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

La fel de bine putem pregăti la mesele festive și nu numai niște nuci umplute cu cremă fiartă. Nucile umplute sunt delicioase și se fac rapid. Aluatul pentru nuci trebuie să fie ușor lichid și cremos, asemănător cu cel pentru clătite. Deserturile cu cremă au o savoare deosebită, un aspect rafinat și sunt incredibil de gustoase. Budinca de vanilie de casă este pe placul multora dintre noi și poate fi servită la orice ocazie. Budinca de vanilie poate fi făcută și la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese. Budinca se face și cu biscuiți simpli, însă putem adapta rețetele în funcție de gust și preferințe.

Cum să obții la tine în bucătărie un desert cremos și gustos

Pentru budinca de vanilie de casă vom avea nevoie de 130 g de zahăr, 50 g de făină, 3 ouă, 500 ml de lapte, 1 ml de esență de vanilie, 2 linguri de unt și un praf de sare.

Într-o cratiță se pune zahărul împreună cu făina, sarea, ouăle și laptele. Se amestecă totul foarte bine apoi se pune budinca la foc mic. Când delicioasa budincă de vanilie începe să se întărească, se ia de pe foc și se pune esență de vanilie și unt, amestecând foarte bine timp de câteva minute.

Delicioasa budincă se poate orna cu fructe proaspete sau poate fi lăsată simplă. Budinca se pune în pahare tip cupă și se servește ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un desert delicios. Budinca poate fi făcută și cu ciocolată sau în două culori, cu un strat de ciocolată și unul de vanilie. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe.

Budinca de vanilie de casă se face rapid și este ideală de servit la orice masă. Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Budinca merge servită ca atare, dar poate fi folosită și ca ingredient principal pentru prepararea unor prăjituri delicioase.

Adauga un comentariu