Culinar

Rețetă înghețată de casă naturală. Un desert aromat, perfect după o masă copioasă

Publicat: 01 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă înghețată de casă naturală. Un desert aromat perfect după o masă copioasă
Următoarele două rețete de înghețată de casă necesită doar câteva ingrediente de bază

Rețetele de înghețată făcută în casă pot fi un adevărat răsfăț culinar, însă multe implică utilizarea unui număr mare de gălbenușuri sau utilizarea unui aparat special. Cu toate acestea, aceste două rețete de înghețată de casă necesită doar câteva ingrediente de bază și pot fi pregătite în doar câteva minute. Nu este nevoie de ouă, iar procesul este atât de simplu, încât probabil că vor deveni rețetele tale preferate pentru atunci când vei vrea să prepari înghețată acasă. Simplitatea acestora le face potrivite în mod deosebit pentru cei începători în ale bucătăriei.

Rețetă înghețată de casa din doar 3 ingrediente

Cu 3 ingrediente și o durată de doar 10 minute de pregătire, aceasta este una dintre cele mai delicioase rețete pe care le poți face acasă. Este perfectă în orice perioadă a anului, pentru un mic răsfăț dulce. Ai nevoie doar de smântână grasă, lapte condensat îndulcit și extract de vanilie, pentru a obține o înghețată de vanilie fină, moale, echilibrat de dulce și incredibil de gustoasă. Textura, de asemenea, este impecabilă. Fără bucăți granulate, fără arome artificiale, doar înghețata pură, rece și delicioasă.
Nu se topește rapid cum se întâmplă adesea cu înghețata cumpărată de la magazine, și nici nu devine tare ca piatra, indiferent de cât stă la congelator. Este perfectă pentru a fi scoasă și savurată în orice moment al zilei.

Aceasta se face din 1.200 kg de smântână grasă, rece, 420 g de lapte condensat îndulcit (se poate folosi și fără grăsime) și 1 lingură de extract de vanilie. Opțional, poți adăuga diverse mici delicii, cum ar fi bucăți zdrobite de biscuiți, fructe, etc. Pregătește un bol mare și pune-l în congelator pentru a se răci timp de 5-10 minute, dacă ai timp. Toarnă smântâna rece în acesta și bate-l cu un mixer manual sau un mixer de bucătărie până când se întărește, aproximativ 5-6 minute. Poți începe cu viteză redusă pentru a evita stropirea și să treci la viteză medie.

Într-un bol mic, amestecă laptele condensat îndulcit și vanilia și amestecă până se omogenizează bine. Adaugă amestecul de lapte condensat îndulcit în bolul cu smântână bătută și amestecă ușor până se combină bine. Toarnă amestecul moale de înghețată într-un recipient potrivit pentru congelator, și netezește partea de sus, iar apoi sigilează bine cu folie de plastic. Pune-o în congelator pentru cel puțîn 3 ore pentru a-i permite să se întărească. Va fi complet întărită în 6 ore, dar de obicei este gata de servit după 3-4 ore. Poate fi păstrată în congelator, acoperită, timp de până la 10 zile.

Înghețată cu kiwi și iaurt

Dacă simți nevoia unei înghețate proaspete și cremoase făcute cu kiwi proaspăt, dulce și acrișor, aceasta este rețeta potrivită. Din doar 4 ingrediente, vei obține un desert perfect pentru a fi savurat după o masă elaborată. Acest fruct exotic este plin de nutrienți benefici pentru sănătate, iar antioxidanții din kiwi ajută la reducerea stresului oxidativ cauzat de prezența radicalilor liberi. Iată o rețetă simplă pe care o poți urma pentru a face rapid înghețată acasă.

Va trebui să pregătești 4 kiwi, 1/4 cană zahăr, 720 ml de smântână grasă și 1/2 linguriță esență de vanilie.
Pentru a începe, curăță pielița exterioară de la kiwi, iar apoi clătește. Apoi, taie fructele în bucăți mici și amestecă-le pentru a obține un piure fin. Păstrează puțin pentru garnisire și menține amestecul la frigider. Ia un bol mare, adaugă smântâna grasă răcită împreună cu zahărul și esența de vanilie și folosește un blender de mână pentru a o bate până când se formează spumă. În continuare, amestecă piureul de kiwi congelat și, folosind blenderul, bate până când se formează spumă. Toarnă amestecul într-o tavă și ornează cu kiwi proaspăt, apoi congelează timp de 7-8 ore.

Adauga un comentariu