Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:23702;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}
Ingrediente:
- 300 g dovlecei, taiati felii subtiri
- 750 g de vinete, taiate cubulete de 1cm
- 4 linguri cu ulei de masline
- 2 cepe rosii, tocate in felii subtiri
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 2 lingurite cu oregano uscat
- 1 conserva de 400 g de rosii tocate
- 2 linguri cu otet balsamic
- 3 linguri cu busuioc proaspat
- 100 g parmezan ras
- 2 bile de mozzarella proaspata, rupte in bucati
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Incinge doua linguri cu ulei de masline intr-o tigaie mare si adauga ceapa, usturoiul si jumatate din cantotatea de oregano. Caleste la foc mediu, timp de cinci minute. Adauga restul de ulei de masline si da focul mare. Adauga vinetele si lasa-le pe foc trei minute.
Adauga conserva de rosii tocate, otetul balsamic si lasa sa clocotesca timp de doua minute. Presara busuiocul si jumatate din cantitatea de parmezan ras. Intinde amestecul pe fundul unei tavi pentru gratin. Pune deasupra bucatile de mozzarella si feliile de dovlecel. Presara restul de parmezan ras. Stropeste cu putin ulei de masline, pune la cuptor si lasa timp de 15 minute.