Prima pagină » Culinar » Rețetă nemaipomenit de delicioasă de nuci umplute fragede cu untură. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

Rețetă nemaipomenit de delicioasă de nuci umplute fragede cu untură. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

22 mai 2024, 10:30,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vă plac fursecurile copilăriei, cu siguranță trebuie să încercați rețeta de nuci umplute fragede cu untură. Aceste nucușoare sunt perfecte pentru o masă de Crăciun, dar pot fi preparate și savurate pe tot parcursul anului. Vezi în continuare de ce ai nevoie și cum se prepară.

Ingredientele pentru o rețetă reușită de nuci umplute cu untură

Pentru a prepara această rețetă veți avea nevoie de: 650 de grame de untură, 650 grame de făină, 4 ouă, 3 linguri de zahăr, o linguriță de praf de copt, o linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu oțet, pentru coji.

Pentru cremă veți avea nevoie de: marginile de la coji, 200 de grame de biscuiți, 150 de grame de zahăr, 200 de grame de nucă măcinată, o fiolă de esență de rom, două linguri cu vârf de pudră de cacao și de 200 de mililitri de lapte.

Mod de preparare

Pentru a prepara cojile de nuci va trebui să mixați untura (curată, topită și ținută la rece) cu zahărul. Adăugați ouăle pe rând și bicarbonatul stins. Cerneți făina cu praful de copt și adăugați-l în două-trei tranșe. Frământați bine până obțineți un aluat maleabil. După aceea, desprindeți bucățele mici, rotunjiți-le în palme și puneți-le în tăvile cu forme speciale pentru nuci. Coaceți cojile, puneți-le într-un bol și procedați la fel până terminați tot aluatul.

Pentru a prepara crema, va trebui să tăiați excesul de aluat de pe marginile cojilor coapte și să le măcinați împreună cu biscuiții. Puneți apoi pe foc laptele și zahărul până se înfierbântă. După asta, adăugați nuca măcinată, amestecați iar mai apoi luați toată compoziția de pe foc. Adăugați cacao, omogenizați și lăsați totul să se răcească. Adăugați romul, resturile de coji și biscuiții măcinați.

Omogenizați totul iar cu crema obținută veți umple cojile și mai apoi le veți lipi câte două una de cealaltă, pentru a forma nuca întreagă. Rețeta de nuci umplute obținută se va pudra cu zahăr și se va păstra într-o cutie sau în cămară, după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *